Банка Енглеске је позвала Британце да се помире са чињеницом да су постали сиромашнији

0

London, UK - September 23, 2016: The Bank of England is watched over by a statue of the Duke of Wellington seated on his horse.

Банка Енглеске је позвала Британце да се помире са чињеницом да су постали сиромашнији.

Британски грађани морају да се суоче са чињеницом да се њихова економска ситуација увелико погоршала. Земља ће морати да престане да подржава стварну куповну моћ подизањем цена или подизањем плата. О томепреносиРИА Новости, позивајући се на саоштење  Гуардијана, водећег економисте Банке Енглеске Хјуа Пила.

Пил тврди да народ Енглеске треба да схвати да се њихово економско стање увелико погоршало. Он тврди да је неопходно престати да подржава реалну куповну моћ повећањем цена.

„У Великој Британији неко треба да прихвати чињеницу да се њихова [економска] ситуација погоршала и да престане да покушава да одржи стварну куповну моћ подизањем цена или подизањем плата, или пребацивањем цене електричне енергије на потрошаче“, примећује економиста.

Прочитајте још:  Прича о британској уцени Србије добила епилог, али Београд је ВЕЋ НА ГУБИТKУ
Експерт тврди да је ова ситуација првенствено последица чињенице да је цена природног гаса нагло порасла у земљи, за разлику од цене услуга које Британија продаје у иностранству. Он је нагласио да инфлација у земљи наставља да расте, а реални приходи британских грађана и даље рапидно падају.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *