Лајчак: Није право време да се отвори мост преко Ибра

0
лајчак

Мирослав Лајчак

Није право време да се главни мост у Косовској Митровици преко реке Ибар пусти у саобраћај, саопштио је специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак на “Делфи форуму” у ​​Грчкој.

Реагујући на захтев Скупштине општине Сјеверна Митровица да се поново у саобраћај пусти мост који спаја северни део Митровице са јужним, он је упозорио да би то могло да изазове још једну кризу.

Навео је да атмосфера “очигледно није добра за то” и да се “црвене линије морају поштовати”, преноси портал Репортери.

Лајчак је поручио и да је договор из Охрида права платформа и “двострука побједа” јер, како је рекао, има много користи за обје стране.

Одборници Скупштине општине северног дела Косовске Митровице донели су одлуку да се пошаље “захтјев о омогућавању слободе кретања за аутомобиле на главном мосту на Ибру”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иницијатива да се отвори митровачки главни мост захтјев је одборнице из партије Покрета Самоопредјељење Аиде Ферати, која је истакла да захтјев треба прослиједити Косовској полицији, Кејфору, Еулексу и осталим међународним организацијама и надлежним органима.

Након што су Срби напустили све приштинске институције новембра прошле године, одборници Српске листе у Сјеверној Митровици, замијењени су Албанцима и Бошњацима, који су били сљедећи на листи са највише освојених гласова.

Отварање главног моста на Ибру је дио дијалога између Београда и Приштине, а да ће се саобраћај преко њега одвијати несметано, најавио је још 2020. године тадашњи градоначелник Јужног дијела Косовске Митровице Агим Бахтири.

Између јужног и сјеверног дијела Косовске Митровице постоји неколико мостова који су функционални и саобраћај се преко њих одвија потпуно нормално.

Прочитајте још:  Немачка влада није желела да коментарише Рамин предлог

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *