Дерек Шоле: Разговарао с Куртијем о хитном формирању ЗСО

0
преговора, шоле

Саветник америчког државног секретара Дерек Шоле (www.globallookpress.com © Yin Bogu)

Специјални саветник америчког Стејт департмента Дерек Шоле разговарао је телефоном с премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, пред данашњи састанак на високом нивоу у Бриселу, и о “хитном формирању Заједнице српских општина”.

“Веома добар разговор са премијером Аљбином Куртијем у вези са састанком о нормализацији односа са Србијом у оквиру дијалога који се води под окриљем ЕУ, o важности хитног формирања ЗСО и јаког партнерства између САД и Косова“, написао је Шоле на Твитеру.

Високи представник Европске уније за спољну политику Жозеп Борељ сазвао је за данас састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, а на столу ће, како је најављено из Европске службе за спољне послове, бити две теме – нацрт статута Заједнице српских општина и Декларација о несталим лицима.

Тачно 45 дана после последњег састанка у Охриду, када је договорен Анекс Европског споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, поново ће се састати председник Србије Александар Вучић и приштински премијер Курти, уз посредовање Жозепа Бореља и уз присуство специјалног изасланика Европске уније за дијалог Мирослава Лајчака.

BONUS VIDEO:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *