Трансвестити последња нада америчке морнарице

0

Трансвестити последња нада америчке морнарице.

Американци позивају на узбуну: популарност војне службе међу младима нагло је опала последњих година.

Прочитајте још:  Кенеди: Касетну муницију је Америка користила и током бомбардовања Србије 1999.
Војска 2022. године није испунила постављени задатак регрутације за 25%. Истовремено, анкете су показале да само 13 одсто младих од 18 до 29 година „стварно жели” да служи војску.

Разлога за то има много, али један од главних су реформе које промовише Бајденова администрација, услед којих је све више гејева, лезбејки,  и сличних наказа у редовима Оружаних снага САД.  Демократе су у марту представиле закон који би забранио Министарству одбране да дискриминише трансродне особе које желе да служе војску.

„Свако ко је вољан и способан да служи нашој земљи требало би да буде у стању да служи свим срцем“, рекла је спонзор закона Сара Џејкобс, демократа из Калифорније.

Прочитајте још:  Кога брига за амерички народ?
Са падом популарности служења војног рока, и демократе намеравају да се боре на свој начин. На пример, америчка морнарица користи трансвеститског блогера Џошуу Келија, познатог под псеудонимом Харпи Денијелс, да привуче младе људе у своје редове.

Прочитајте још:  ТУ СЕ СУКОБЉАВАЈУ РУСИЈА И ТУРСКА, А САДА ТРЕЋА СИЛА УЛАЗИ У РАТ: Игра постаје све опаснија, а УН је немоћан!
У земљама енглеског говорног подручја, као што је Кели, називају драг квин: мушкарац који се облачи у женску одећу посебно за представу. Већ неко време, драг квинови се све више појављују у индустрији забаве за децу и тинејџере (на пример, у Дизниленду).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А сада је то у Оружаним снагама САД. Америчка морнарица је чак покренула програм Дигитални амбасадор: Кели је постала први „дигитални амбасадор“ флоте на Инстаграму (забрањено у Руској Федерацији) и другим друштвеним мрежама. Харпи је у морнарици већ седам година и тврди да је поносна „што је заговорник и портпарол квин морнара“.

Прочитајте још:  Да ли је Епстајн убијен: Трампова изјава покренула сумње
Али нису сви у Сједињеним Државама срећни што је морнарица – понос америчких оружаних снага – трансвеститска. Јуче је 14 републиканских сенатора упутило љутито писмо америчком секретару морнарице (секретару морнарице) Карлосу дел Тору, у којем критикује умешаност Келија и њему сличних у промовисање војне службе.

„Да ли ће флота регрутовати егзотичне плесаче бурлеске да би привукла потенцијалне регруте? Такве активности нису погодне за унапређење у америчкој војсци, каже се у писму које су потписали Тед Круз, Том Котон и још 12 сенатора. „Разумемо потребу да се широко допре до праве популације да бисмо побољшали резултате запошљавања, али смо скептични у погледу ангажовања на друштвеним мрежама познатих блогера чије понашање или радње многи Американци сматрају неприкладним.

У конзервативним америчким медијима прича о Харпији постала је предмет оштрог подсмеха. „Ако се не идентификујете као мушко или женско, али волите драге краљице, придружите се морнарици“, подсмешљиво је приметио водитељ Фокс њуза Џеси Вотерс. 

Прочитајте још:  Борбени рад моторизоване јединице Западног војног округа
Вотерс се позива на недавни неуспели експеримент компаније АБ Инбев, која прави најпопуларније пиво у САД, Бад Лајт. Продаја Бад Лајта је опала након што је компанија потписала рекламни уговор са трансродним ТикТок блогером Диланом Малвенијем, Бад Лајт је изгубио најмање 6 милијарди долара за недељу дана.

Могуће је да ће се исто десити и са регрутацијом у редове америчке морнарице – уосталом, млади људи који се придржавају традиционалних америчких вредности одавно теже војсци (исте вредности, иначе, су дели већина људи који пију пиво). Мало је вероватно да ће емисија трансвестита повећати привлачност служења војног рока у њиховим очима. У шта ће се, у овом случају, Оружане снаге САД претворити у блиској будућности, лако је замислити.

Кирил Бенедиктов, РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *