Руски Су-34 погодио пункт са страним плаћеницима

0
руски

Руски тенк (EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Руски Су-34 погодио пункт са страним плаћеницима

У току је 439. дан специјалне војне операције Русије у Украјини. У Украјини током целе ноћи на снази била ваздушна опасност, експлозије одјекивале у Кијеву и Кијевској области. Черниговској области и Одеси. ЕУ би могла да уведе санкције против кинеских компанија за испоручивање Русији компоненти које се могу користити за оружје, пишу медији.

Руски бомбардер Су-34 извео је напад навођеним бомбама на пункт са страним плаћеницима на подручку села Ивановка у Харковској области, рекао је Спутњику начелник прес-центра војне групације „Запад“, пуковник Сергеј Зибински.

Он је додао да су у купјанском правцу у протекла 24 сата откривене и ликвидиране две диверзантско-извиђачке групе противника. Спречена су три покушаја ротације одреда Оружаних снага Украјине на првој линији фронта, у подручју насеља Тимовка, Кисловка и Новомлинкс.

Руске снаге извеле напад на украјинска складишта у Запорошкој области

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Представник администрације Запорошке области Владимир Рогов изјавио је да су руске снаге извеле нападена украјинска складишта и положаје у делу Запорошке области коју контролише Кијев.

Украјински медији су током ноћи између недеље на понедељак објавили да је дошло до серије експлозија у низу градова и области Украјине, укључујући Кијев, након што је тамо била проглашена узбуна за ваздушну опасност.

Рогов је након тога на свом телеграм каналу додао да се серија експлозија чула и у различитим подручјима регионалног центра, града Запорожја, који је привремено под контролом Кијева.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *