ИЗДАЈА У РУСКИМ РЕДОВИМА? Цела бригада напустила фронт, Вагнер остао без подршке (ВИДЕО)

8
вагнер, пригожин

Јевгениј Пригожин

Творац приватне војне компаније Вагнер Јевгениј Пригожин је изјавио да је 72. бригада Оружаних снага Руске Федерације напустила бок који су требали да држе како би  вагнер  наставили са заузимањем Бахмута.

Он је такође рекао да обећана муниција од Министарства одбране није стигла до Бахмута, и да нема услова за даље напредовање у Бахмуту.

Што се тиче одласка 72. бригаде са фронта, Пригожин је рекао да су они оставили непријатељу три квадратна километра.

Јединицу која је напустила бок назвао је разним погрдним именима и упитао је бирократе из војске ко ће бити оптужен за издају ако Вагнер напусти Бахмут како би сачувала животе војника. Претходно је рекао да су му из министарства рекли да би повлачење Вагнера било равно издаји, али им он и даље напомиње да су складишта муниције пуна и да његове јединице без доставе исте не могу да напредују и да су изложени нападима украјинске артиљерије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

‘’Девети мај је победа наших дедова. Нама не дозвољавају да победимо’’, рекао је Пригожин током посете једној од својих јединица на фронту.

Творац Вагнерове групе је обишао сваку своју јединицу и утврдио да нема артиљеријске муниције за даље напредовање.

Пригожин је казао да ће у случају пораза у рату грађани доћи са вилама у куће оних који доносе одлуке у војсци.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

    1. “Риа Каћуша”: Издаја у Русији какве није било још од Јељцина

      “Уместо одговора на напад на Кремљ, Москва разговара с Кијевом о житном споразуму
      После напада на Кремљ, масовног напада беспилотних летелица на бројне регионе, свакодневних терористичких напада и уочи офанзиве Оружаних снага Украјине, земља чека оштру реакцију власти.

      Али уместо тога добија … преговоре о продужењу житног посла, од којег је наша земља за шест месеци добила рупу од крофне, и самит са кијевским терористима о дозволи за покретање цевовода за амонијак до Одесе.

      Исти пројекат за који је јесенас лобирао јеврејски олигарх Мазепин и који прети да буде катастрофа за хиљаде људи ако буде поткопан.

      Рећи да је таква „реакција“ на напад на Кремљ и наше градове, на убијање цивила и страшне битке у Бахмуту по интензитету и губицима шок, да не кажем ништа.

      Овакве послове на крви и отвореном понижењу земља није видела још од времена Јељцина.”

      “Mосква трећи Рим”: “Тешко је смислити бољи разлог за снижавање морала руских војника од поруке да се боре за право Путина и његовог јеврејског кахала да користе цевовод за амонијак. Поготово у позадини недостатка јединствене идеје, као и делимичног разумевања „чему све ово служи“. Али непријатеља Христа и Руса – Путина, није брига за све конвенције и мишљења… Нека га Господ забрани и награди по делима!”

      П.С. Постаје све очигледније да је “утакмица” у “Украјини”-Хазарији намештена и да се спроводи етничко чишћење Словена ради насељавања “изабраних” у новом Израелу. Сам ционистички глумац и Путинов колега Зеленски је рекао: Украјина ће бити велики Израел. Изрежирани рат се уклапа и у планове за реализацију тзв. Великог ресета, али Бог има задњу реч.

  1. Јел то сад значи да треба да смо против Путина и Русије? Шта је са вама са Васељенске?
    Одакле ови пронато текстови?

  2. “Moskva treci Rim”:

    PUTIN I NjEGOV KAHAL ZA NOVI SVETSKI POREDAK. Nemojte da vas zavaraju iluzije. Cela elita ima jednog oca – đavola

    Draga braćo i sestre! Ogromna većina naših sugrađana, koji svakodnevno pune uši i umove informacijama iz kremaljskog TV zombija, sigurna je da je Putin nacionalni lider i patriota nezavisne Rusije. A ovo je dušegubna obmana. Putin je, kao i ceo njegov kremaljski kahal, neprijatelj i Hrista i Rusije.

    A čak i kada bi ovaj rob na cionističkim galijama plaćao svakoj ruskoj porodici hiljadu dolara dnevno, on bi ipak ostao zločinac i neprijatelj, jer on čini glavnu stvar za Antihrista – brzu integraciju Rusije u digitalni koncentracioni logor Antihrista, lišavajući ljude svih prava i sloboda i pripremajući ih za večnu smrt.

    To nisu neke fantazije i pretpostavke, već jasno razrađen i sproveden projekat uništenja Rusije, koji više od 20 godina sprovodi Jevrejin Putin i Ko(mpanija). A sada su, više nego ikada, bliži postizanju svog krajnjeg cilja. Narod ništa ne razume. On, drogiran jevrejskom medijskom propagandom koja sipa sa svih strana, spreman je da se uništi pod pesmama i igrama jevrejskog kahala, koji je preuzeo vlast u Rusiji.

    Danas ne postoje patriotski organizovane snage koje bi bile u stanju da se odupru ovom satanističkom režimu. Nikakvi bogohulnici Kvačkova sa Otrakovima i Sivkovima, nikakvi ljuti rodoljubi sa svojim idiotskim amblemima i planovima neće moći, i neće koristiti zaista delotvorne i jedino ispravne metode zaštite Rusa od jevrejskog jarma. Nemojte se danas učlanjivati u nikakve organizacije i društva, ma koliko superpatriotske se predstavljale.

    Ko ovo ne razume je nesrećnik koji greši voljnim neznanjem i zato mu neće biti opravdanja da nešto nije znao i nije razumeo. Danas je sve jasno, jasno i nedvosmisleno za one koji nisu lenji i ne plaše se da izgube svoj prolazni mir i sladak i tih život. Ko ima razumevanja, neka razume!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *