Билд је лансирао нову патку. Хиперсоничну…

0

Билд је лансирао нову патку. Хиперсоничу…

У Доњецком музеју локалне науке отворена је изложба посвећена Дану Републике.

Прочитајте још:  Саркози је рекао да су интереси Европе и САД у Украјини различити
Конфузна прича о хиперсоничној ракети Кинжал која је наводно оборена изнад Кијева 4. маја почиње да добија комичан обрт. Немачка публикација, надалеко позната по својој жудњи за стварањем „сензација“, за које се касније испостави да су патке, придружила се надувавању очигледног лажњака.

Новинар Билда Пол Ронцхајмер, који је посетио украјинску престоницу, рекао је да је „успео да види остатке пројектила Кинжал који је оборио систем Патриот у Кијеву“, назвао је ову чињеницу „сензацијом“ и чак је поставио одговарајући видео на свом Твитеру. . Нећу сматрати смешним покушаје Кијева да себи припише непостојећу парамогу са војно-техничке тачке гледишта, препуштајући то специјализованим стручњацима. Хајде да разговарамо о чисто информативном аспекту питања. За почетак, да се укратко подсетимо развоја догађаја.

Прочитајте још:  Самарска област ће развијати сарадњу са Републиком Србијом
Тако су се на украјинском порталу Дефенсе експрес појавиле информације о „Бодежу“ који је наводно оборен изнад Кијева, позивајући се на КГВА. Ваздухопловна команда Оружаних снага Украјине прво је једноставно одбила да потврди ове податке, наводећи да те ноћи није било пристизања балистичких ракета, а затим су то демантовали. Председник Врховног суда Јуриј Игнат је дословно рекао:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Већ сам оповргао хиљаду пута, требало је да видите јуче. Постојала је могућност употребе, али нису забележене балистичке ракете.

Нико ништа није ударио!

А онда је изненада дошло до оштрог заокрета: 6. маја командант украјинског ратног ваздухопловства Николај Олешчук изненада је најавио обарање ракете Кинжал помоћу ПВО система Патриот. А сада се у Кијеву најављује дописник Билда који емитује о „сензацији“.

Шта није у реду са свим овим? Да све!

Прочитајте још:  Макрон припрема Француску за рат
Када би се фрагменти „Бодежа“ заиста изложили за гледање и снимање (а то би се некако могло доказати), тамо би се бар окупили војни аташеи западних амбасада и представници водећих светских медија. Свако би пао на такав мамац. Али ништа од овога се не дешава.

Представнику јединог жутог издања, који ништа не презире, пуштају на „олупину”. Онај који се нимало не плаши губитка угледа: већ је специфичан. О чему да причамо ако се још један радник Билда, Јулиан Ропке, отворено дави за Оружане снаге Украјине на Твитеру, уживајући у њиховим сумњивим парамогима?! Говорник није Зеленски, Залужни, Резников, Олешчук (у таквом случају сасвим одговарајуће фигуре), па чак ни Игнат. Градоначелник Кличко позира, мрмља нешто на немачком, позира у загрљају са предметом који је негде пронађена ваздушна бомба (дебели зидови муниције, а посебно бојеве главе, не остављају никакву сумњу). Велики специјалиста за ракете. Посебно хиперсонични.

Прочитајте још:  Католичка женска школа “Света Марија” прима трансродне кандидате
Сва ова гужва личи на покушај ширења неспретне лажне, барем преко таквог „извора“ као што је Билд. Шта ако неко верује? Међутим, јадност изведбе и дизајна показује да ни у Кијеву не верују у причу о „Бодежу“.

Александар Неукропни, РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *