Због силовања пса осуђен на годину затвора, недоступан Хрватској јер је запослен у Европском парламенту

1

 

Због силовања пса осуђен на годину затвора, недоступан Хрватској јер је запослен у Европском парламенту

Општински казнени суд у Загребу је јуче у одсутности на максималну казну затвора у трајању од годину дана осудио Ивора Иванишевића (47) због вишекратног сексуалног злостављања паса, саопштено је из Државног правобранилаштва (ДОРХ).

Тужилаштво је, не наводећи идентитет окривљеног, известило да је Иванишевић осуђен да је починио казнено дело убијања или мучења животиња од тачно неутврђеног дана 2009. године до 21. септембра 2015. на различитим адресама на подручју Хрватске те у Загребу, а све у циљу задовољења свог полног нагона те пристајући да псу нанесе непотребне боли и патње.

ДОРХ истиче да је пресудом загребачког Општинског суда Иванишевићу изречена казна затвора у најдужем трајању како је прописано Kазненим законом. Ријеч је о пресуди у поновљеном поступку која је према наводима медија изречена четири мјесеца пред застару.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иванишевић је у првом поступку на истом суду у септембру 2021. такође неправосудно осуђен на максималну казну од годину дана затвора због вишегодишњег сексуалног злостављања паса, али и начина почињеног недела које је детаљно описивао у е-пошти.

Иванишевићу, који је недоступан хрватском правосуђу и запослен је у Европском парламенту, у првом поступку је као олакшавајућа околност нађена само досадашња неосуђиваност. Према писању медија, Иванишевићу је у поновљеном поступку наложено и плаћање 4278 евра трошкова, у шта су урачунати ветеринарско вјештачење, судски паушал и психијатријско вјештачење о расправној способности, преноси индеx.хр

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Због силовања пса осуђен на годину затвора, недоступан Хрватској јер је запослен у Европском парламенту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *