АНТИФА позива присталице да се нападне Спасовданска литија због “фашистичких моштију” Светог владике Николаја

1

АНТИФА позива присталице да се нападне Спасовданска литија због “фашистичких моштију” Светог владике Николаја.

У четвртак 25. маја биће обележена слава Београда, Вазнесење Господње – Спасовдан.

Спасовданска литија је традиционална литија која се одржава сваке године у Београду на дан градске славе, празник Вазнесења Христовог – Спасовдан.

Прочитајте још:  Преминуо бирач у Крагујевцу: Мушкарац гласао, па издахнуо
Ове године како наводе из СПЦ, због две велике трагедије које су се догодиле, у ОШ “Владислав Рибникар” и Младеновцу, овогодишње обележавање славе биће у знаку молитве за мир међу људима.

На челу литије, биће кивот са моштима Светог владике Николаја, које ће бити донете из манастира Лелић код Ваљева како би утешиле народ у овим тешким данима и ради духовног окрепљења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај потез СПЦ осудили су из атеистичких и АНТИФА удружења и позвали народ да се организује и нападне литија, због како наводе “моштију нацистичког владике Николаја Велимировића.”

Ове седмице ово је други позив за напад на СПЦ, патријарха и вернике Српске Православне Цркве.

Прочитајте још:  Београд прекршио уговор, приватни превозници суочени са великим губицима
Претходно су присталице феминистичке идеологије Татјана Војтеховски, Биљана Лукић и многе друге осудиле речи патријарха и позвале да се на протесту против насиља организују и покажу патријарху шта мисле о њему.

Иначе, када су у Другом светском рату Немци окупирали Југославију, Велимировић је стављен у кућни притвор и на крају одведен у логор Дахау, где је провео три месеца, што је чињеница која сама по себи говори о нацистичкој природи српског свеца.

Весна Веизовић / Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “АНТИФА позива присталице да се нападне Спасовданска литија због “фашистичких моштију” Светог владике Николаја

  1. Jos je davno pokojni Lazanski upozaravao da je Srbija izbusena kao svajcarski sir, sve vrvi od spijuna i NVO sorosevaca, Nato botova. Treba ih sve ispratiti iz zemlje. Mars!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *