Кад правда покуца на врата: Кривична пријава Јелени Ђуровић због распиривања верске и националне мржње

1

Кад правда покуца на врата: Кривична пријава Јелени Ђуровић због распиривања верске и националне мржње.

Против оснивача и бивше потпредседнице Јеврејске заједнице у Црној Гори, списатељице, новинарке и грађанске активисткиње Јелене Ђуровић, поднета је кривична пријава од стране Удружења грађана „Православна култура“ из Ваљева, након што је на најприземнији начин извређала вернике Српске православне цркве.

У тужби се наводи да је ово „твит“ који позива на насиље, скрнављење и чак унишење моштију светог Николаја, које се погрдно називају „кости“.

Прочитајте још:  Спреман велики удар на ријалити програме у Србији
Наиме, ова рођена Београђанка, од оца Црногорца и мајке Јеврејке, на Твитер профилу поручила је да кости српског светитеља и владике Николаја Велимировића треба бацити псима и својим чином изазивања верске мржње и нетрепељивости изазвала згражавање српске јавности.

„Кости Николаја Велимировића треба дати псима, али чији су власници европски Јевреји склони хигијени“, срамно је написала Ђуровић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Оваква повреда верских осећања, као и распиривање верске и националне мржње у овом деликатном тренутку историје нашег народа и наше државе, изазива велику штету по узнемиреност грађана и доприноси вербалном насиљу, које је свакако недопустиво у цивилизованом земљама у којима је успостављена владавина права“, додаје се у тужби коју је наш портал имао на увид и очекује се да тужилаштво након спроведене истраге подигне оптужни акт, како би исто лице било оглашено кривим и кажњено по закону.

Ђуровићева је, између осталог, ангажована у Одбору за културу при Црногорском националном савјету у Републици Србији, а уређује и портал агитпоп.ме.

Ђуровићева је од 2011. до 2018. била оснивачица, а неколико година и потпредседница Јеврејске заједнице Црне Горе и заиста је забрињавајуће што овакви изливи верске мржње и нетрпељивости долазе од особе која је пуних седам година била у самом врху Јеврејске заједнице Црне Горе.

Фото: Принтскрин

Ове огавне поруке додатно добијају на значају ако се узме у обзир трагична судбина коју су током Другом светског рата заједно делили јеврејски и српски народ.

А не треба сметнути са ума ни то да је сам владика Николај Велимировић био заточен у нацистичком логору Дахау.

Подсетимо, овогодишња слава Београда и Спасовданска литија, 25. маја, биће у знаку речи светитеља владике жичког и охридског Николаја Велимировића.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кад правда покуца на врата: Кривична пријава Јелени Ђуровић због распиривања верске и националне мржње

  1. То треба по скраћеном поступку осудити на доживотну минимум па да пази шта млати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *