Аустријски министар спољних послова позвао је ЕУ да не прихвати Украјину пре балканских земаља

1
косово

ЕУ (Илустрација: РИА Новости)

Аустријски министар спољних послова позвао је ЕУ да не прихвати Украјину пре балканских земаља.

Прочитајте још:  Унијатска западна Украјина слика је и прилика усташке Хрватске
Европска унија не би требало да даје предност Украјини и Молдавији за приступање ЕУ у односу на балканске земље, рекао је аустријски министар спољних послова Александер Шаленберг у интервјуу за Дие Велт. 

Шаленберг је уверен да Украјина и Молдавија не би требало да имају посебан приоритет у односу на државе Западног Балкана у погледу приступања Европској унији. Према његовим речима, важно је да је напредак у преговорима о приступању нових земаља Европској унији оцењен на исти начин како у случају Украјине и Молдавије, тако и са шест земаља Западног Балкана. У овом случају министар је имао у виду и непризнату републику Косово, коју Србија сматра својом територијом.

„Украјина ће се придружити ЕУ чим се испуне услови. <…> Не би требало да постоји друштво на два нивоа. У Солуну смо пре 20 година обећали земљама југоисточне Европе да нам се придруже. Биће погубно ако Украјина и Молдавија прођу брзом траком, а земље Западног Балкана остану по страни“, рекао је он.

Прочитајте још:  Војне јединице са симболима Трећег рајха делују у оквиру украјинских оружаних снага
Према речима аустријског министра, Запад треба да настави да преговара са Русијом, пошто је она највећи географски сусед ЕУ и највећа нуклеарна сила на планети.

Албанија, Северна Македонија, Србија, Турска, Црна Гора, као и Украјина и Молдавија тренутно су званични кандидати за чланство у Европској унији.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *