МИЛИОНИ НА ГОНДОЛИ: Екстремно плаћени посао на Златибору! Цифре од које се врти у глави!

0

Гондола на Златибору (Фото: РИНА)

МИЛИОНИ НА ГОНДОЛИ: Екстремно плаћени посао на Златибору! Цифре од које се врти у глави!

Увек има посла, за оног ко хоће да ради. Често ћемо чути ту реченицу у нашој држави, што истини за вољу и јесте истина. Поштен човек може да нађе посао за минималац и да живи од тога. Али авај. Изгледа да има посла и да се заради преко милион динара месечно. У Србији. На Златибору. Код Бојане Божанић на Гондоли. Иначе бивше посланице у Скупштини Републике Србије као чланица Демократске странке Србије. Данас је чланица Здраве Србије.

Прочитајте још:  Председник и министри се уплићу у сопствене лажи
Наша редакција је дошла до уговора услуге агенције за ангажовање радника између ЈП Голд Гондола Златибор коју заступа Бојана Божанић и ТРАНСЛY ДОО који заступа Миљана Урошевић, која се у уговору у даљем тексту означава као извршилац.

Много је куме

Оно што пара очи и уши јесте плата у уговору за једног радника, чији износ у периоду од 12 месеци износи 13.565.898.12 динара без ПДВа, тј. 19.879.077.2 са ПДВом. Што ће рећи да је једна месечна плата за једног јединог радника месечно готово милион и по динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Притисци на новинаре

Омладинско удружење новинара Србије је било под великим притисцима да не објави део уговора који и јесте најзначајнији а то је плата, јер не постоји човек у Србији који неће себи поставити питање који посао месечно може да кошта готово милион и по хиљада динара. Чак и онима којима машта далеко досеже, тешко је да могу да се сете некога од таквих послова, када је у питању Србија.

Народ је у неверици због цена на Златибору

Одавно је познато свима да је планина Златибор, постала једна од најпосећенијих када је у питању владајућа каста и да су цене астрономске када је у питању просечан грађанин Србије. Цене су као у центру Њујорка где кафу пију радници са берзе. Довољно је рећи да су цене веће у престоници, а старо неписано правило јесте да су у престоницама увек највеће цене.

Тако је рецимо за обичан капућино у већини београдских кафића потребно издвојити од 150 до 200 динара, али на Златибору исти напитак углавном кошта око 250 динара. То доказују и свежи, јануарски рачуни са ове планине. Топла чоколада кошта 370 динара, што је такође знатно више него што је то случај у Београду где се најчешће креће од 200 до 300 динара. Цена киселе воде у флаши од 0,75 литара кошта чак 370 динара!

И цена храна је далеко од повољне – тако ћете за порцију купус салате морати да издвојите чак 320 динара, а за шопску салату 400! Наплаћује се чак и сомун и то 100 динара по парчету!

Цене меса су такође високе, па је рецимо порција ћевапа са кајмаком 950 динара, док Карађорђева шницла кошта 1240 динара, а бечка шницла 960 динара. Ово значи да ће за ручак за троје ваш новчаник бити лакши за чак 8. 710 динара!

Računi sa Zlatibora

Ако се пак одлучите за нешто јефтиније специјалите као што су палачинке, ни они нису јефтини. Тако је цена сланих, похованих палачинки готово 700 динара, а порција најобичнијег помфрита 340 динара.

Бунт грађана

Такође, друштвеним мрежама се гомилају овакви и слични снимци где се грађани Србије револтирани ценама на Златибору, на поспрдан начин обраћају јавности у вези цена на поменутој планини.

Златиборе питај Бојану

Златиборе, а ти питај Бојану Божанић да ли је цео Златибор уређен тако да би се узак круг људи богатио и стицао невероватан профит, где би се дешавале баханилије, где би уговор за једног радника износио готово 20 милиона динара за 12 месеци. Због чега и коме је ово прављено? Када ће се мали човек побунити против неправде која му се свакодневно дешава и која му ускраћује то да не може да оде на своју планину, планину из земље у којој је рођен а да при томе није неко ко је екстремно богат или екстремно несавестан, јер овакве цифре, руку на срце и за богате људе су превелике а не за сиромашног радника. Златиборе, питај Бојану, док не буде касно.

https://citajgari.com/

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *