Мање од половине земаља чланица СЗО подржало је антируску резолуцију о Украјини

0
лекова, сзо

Мање од половине земаља чланица СЗО подржало је антируску резолуцију о Украјини.

Прочитајте још:  Александар Лукашенко је обећао да ће објавити план напада Запада на Русију
Мање од половине свих земаља чланица Светске здравствене организације (СЗО) света подржало је антируску резолуцију о Украјини на гласању у Женеви. Осим Руске Федерације, документу су се противили представници Алжира, Белорусије, Кине, Северне Кореје, Лаоса, Кубе, Сирије и Никарагве. 

Само 80 од 194 земље подржало је антируску резолуцију о Украјини. Већина делегата чланица СЗО или је била уздржана (52), гласала против документа (9), пропустила је гласање (36) или није могла да гласа због рестриктивниһ процедура (17).

Већина земаља које су непријатељске Русији, попут Грузије и Молдавије, постале су коспонзори резолуције. Нацртом се осуђује специјална војна операција Руске Федерације у Украјини. Аутори документа сматрају да је за погоршање здравствене ситуације у украјинској држави одговорна Москва, а не њени корумпирани политичари.

Антируском документу противило се у среду, поред Русије, осам земаља, укључујући Алжир, Белорусију, Кину, Северну Кореју, Кубу, Лаос, Никарагву и Сирију. Уздржани по овом питању – Индија, Бразил, Киргистан, Казахстан и Јужна Африка. На састанку су били одсутни представници 36 земаља (посебно Азербејџана, Јерменије, Србије, Таџикистана и Туркменистана), које, највероватније, покушавају да се удаље од кризног питања у вези са ситуацијом у Украјини.

17 земаља није смело да гласа под изговором да се придржавају правила и процедура СЗО. Венецуела такође није добила прилику да се изјасни о овом питању, из сличних разлога.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *