Вучић прокоментарисао могућност да Србија уведе санкције Русији

1
Вучић

Вучић

Вучић прокоментарисао могућност да Србија уведе санкције Русији.

Србија неће прихватити антируске санкције све док може да води самосталну политику. Ово је 23. маја саопштио председник Републике Александар Вучић.

„Србија је једина земља која није увела санкције Русији. Србија је једина држава која води независну и независну политику. Никада се нисам заклео, али све док можемо да водимо независну, независну и суверену политику, то ћемо чинити. Када више не будемо могли да се понашамо на овај начин, обавестићу грађане о томе, али смо успели да останемо при свом ставу последњих годину и три месеца. рекао је он у интервјуу за РТС.

Прочитајте још:  Градоначелница Ниша Драгана Сотировски припадник римокатоличке секте
Вучић је раније рекао да по доласку у земљу западни представници почињу разговор не поздравом, већ позивима на антируске санкције. Он је додао да у одговору на овакве позиве жели “све најбоље”, истичући да је разумео суштину предлога.

Спољнополитички одбор Европског парламента усвојио је 28. априла извештај европског посланика Владимира Билчика о Србији за 2022. годину, у којем је он, посебно, критиковао неспремност Србије да уведе санкције Русији. Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко рекао је да је извештај европосланика мешање у унутрашње ствари републике.

Васељенска/Еадејли

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *