У Мостару нападнути фудбалери из Бијељине – Срби забринути због безбедносне ситуације

0

Мостар (Фото: Pixabay)

У Мостару нападнути фудбалери из Бијељине – Срби забринути због безбедносне ситуације.

У Федерацији БиХ поново напади на Србе, и поново нападнути спортисти из Републике Српске. Овог пута у Мостару, на утакмици малог фудбала. Играли су Стари Град из Мостара и бијељински Радник.

Три минута уочи краја утакмице више лица са фантомкама на главама ушли су на трибине и напали представнике бијељинског клуба, који су носили обележја клуба са ћириличким натписом.

Прочитајте још:  СРАМОТА: РЕМ није усвојио правилник који ограничава ријалити програм
Двадесетак хулигана окружили су представнике бијељиснког клуба на трибинама и захтевали од њих да скину мајице на којима су били исписани ћирилички натписи Радника. У клубу из Бијељине су шокирани – зар било чије обележје клуба може некоме да смета.

“Један од тих људи употријебио је сузавац а онда палицом почео да удара остале на трибини. Сазнали смо да су то навијачи Вележа и немају везе са овим мостарским клубом” – рекао је представник КМФ Радник Бијељина Данијел Перић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Немиле сцене Перић нам препричава и каже да четворица момака нису успели да се извуку из гужве. Задобили су више удараца у пределу главе и тела.

“Тек након тога је полиција реаговала, покушала да спријечи даљи сукоб и онда су домаћи навијачи покашали да заштите те наше момке који су добили ударце” – истиче Перић.

Прочитајте још:  Радуловић објавио слику Вучићевог сина и послао ову поруку председнику Србије
У мостарском клубу истичу да навијачи који су напали госте нису њихови и ограђују се од овог инцидента.

“Жао ми је што на то пријатељство падају овакве мрље , ја се надам да су они схватили да ми нисмо дио тога, стали смо у њихову заштиту, што наши навијачи што играчи на терену” – додаје председник и тренер Футсал клуба “Мостар Стари Град” Мирсад Гверо.

Прочитајте још:  Албански историчар: Немањићи су илирског порекла, српска нација настала у 19. веку
У мостарској полицији кажу да су припадници МУП-а који су били ангажовани на обезбеђењу догађаја реаговали, али су морали затражити помоћ специјалне јединице која је стационирана у близини дворане.

“Полицијскии службеници су препознали одређен број починитеља који су од раније познати полицији , али постоји и видео надзор тако да ћемо их све моћи препознати и процесуирати у складу са законом” – каже потпарол МУП-а Људевит Марић.

Прочитајте још:  Усмрдели црногорски усташа и Бадње вече на Хрватској радио телевизији 2015.
Министар безбедности у Савјету министара Ненад Нешић затражио је од надлежних полицијских и правосудних институција да спроведу истрагу и адекватно казне починиоце напада на екипу из Бијељине у Мостару, посебно јер постоји сумња да је напад био на националној основи.

“Предложићу да се пооштре закони по питању екстремизма на утакмицама односно да све изгреднике који покушђају да направе изгред да се драстично казне” – наводи Нешић.

Прочитајте још:  Ристуча: Ситуација на КиМ веома нестабилна
Српски представници у заједничким институцијама упозоравају да су учестали напади на Србе у Федерацији, неретко и на спортским догађајима, плод мржње према целом српском народу.

“Узрок је та посијана и узгајања мржња према српском народу који су проглашавни и таргетирани као једини одговорни за све невоље у региону “- закључује делегат српског народа у Дому народа БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

РТРС

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *