Ко о чему, ДПС о прогону муслимана у Пљевљима

0

(фото:В.Т./Васељенска)

Ко о чему, ДПС о прогону муслимана у Пљевљима.

Најсевернија општина у Црној Гори не престаје да буде предмет напада оних који су након низа протеклих изборних циклуса бачени на сметлиште политичке историје.

Подсетимо, одмах након 30. августа, Пљевља су представљана као својеврсни гето за муслиманско становништво. Као печурке, преко ноћи, појавили су се графити са увредљивим садржајима, поломљена су стакла на канцеларији исламске заједнице, инсценирани су физички напади на муслимане.

Прочитајте још:  Има ли овде Срба: Прилог за историју аутошовинизма
Без икаквих доказа осовина ДПС-Бошњачка странка настојала је да прокаже тамошње српско православно становништво као непријатељски настројено према својим суграђанима исламске вероисповести.

Данас, на мети је локална самоуправа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, Одбор за избор и именовања предложио је 37 кандидата за чланове савета и одбора директора у јавним локалним предузећима у Пљевљима. „Пажљивом анализом“ ове осовине утвђено је да међу кандидатима нема муслимана.

С тим у вези, ДПС је поручио да их највише брине недостатак стручности предложених кандидата, али и то што поред муслимана, „нема ни националних Црногораца“.

Млађани одборник ДПС-а у пљеваљском парламенту, Марко Тошић, додао је да ДПС никада није делила људе по националној или верској припадности, већ да су се водили принципом стручности и компетентности.

”Поносно истичем да су на челним местима у локалној самоуправи, саветима одборима директора били људи свих вера и нација, што могу потврдити сви добронамерни грађани Пљеваља”, нагласио је Тошић.

Нисмо баш сигурни да би сви грађани Пљеваља, колико год били „добронамерни“, окарактерисали пређашњу локалну самоуправу као „Ел Дорадо“ за пљеваљске Србе – ни када је реч о запошљавању, ни када је реч о функционерским именовањима, а поготово не када је свештенство Српске православне цркве требало да буде депортовано из Пљеваља, а имовина СПЦ да буде отета од стране клептократског режима.

Прочитајте још:  Одбрана и посљедни дани: ДПС стражари и Милови дворани!
Интересантно, ДПС-ове сузе постале су и сузе легендарног „Црногорског хелсиншког одбора“, фиктивне организације у власништву некадашњег амбасадора Влаховића.

ЦХО је поручио да је по среди негација свих вредности и принципа на којима се заснива грађанска и демократска Црна Гора, те да је реч о „застрашујућем и неприхватљивом понашању“.

Ко о чему, Миодраг Влаховић о поштењу, застрашујућем и неприхватљивом понашању.

Прочитајте још:  Медић: Нема љубави са онима који већ 30 година након оружаног сукоба воде све могуће ратове против Срба
Подсетимо, Пљевља су већински српски град а око 13% је Муслимана и Бошњака укупно. Никад Срби Пљеваља нису показивали нетрпељивост или мржњу према муслиманима. За разлику од њих посланица ДПС привеска званог Бошњачка странка Кенана Струјић Хабић константно прича о некој угрожености пљеваљских муслимана коју осим ње нико не види.

Наравно, ни дотичној ни ДПС не пада на памет да помене Џафера и Самира Бунгура из Буковице код Пљеваља који су преко пљеваљске територије током рата упадали на територије суседних општина и учествовали у масакрима у селима попут фочанске Јошанице или села Поникве, Трпиње и Шапићи у општини Чајниче. Напротив, имена ове двојице злочинаца помињу се као жртве менталног насиља иако је њихова мајка, коју, гле чуда као и остатак њихових породица није дирао отворено признаје да су они учествовали у свим масакрима. Тако да би се заиста требало поставити питање какве то проблеме имају муслимани у Пљевљима и у чему су угрожени.

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *