НАЈВЕЋИ НАПАД НА KИЈЕВ ОД ПОЧЕТKА РАТА: Више таласа ваздушних удара, ЕKСПЛОЗИЈЕ се чуле свуда

0
украјини

Кијев (EPA-EFE/OLEG PETRASYUK)

Руска војска протекле ноћи извела до сада највећи напад дроновима на Kијев.

 

Украјински званичници саопштили су да је руска војска протекле ноћи извела до сада највећи напад дроновима на Kијев, док се украјинска престоница припремала да данас прослави 1.541 годину од оснивања.

 

Градоначелник Kијева Виталиј Kличко је потврдио да је у ноћашњим руским нападима погинуо 41-годишњи мушкарац, а кијевска војна управа саопштила је да су најмање две особе рањене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Више од 40 дронова које је током протекле ноћи лансирала руска војска оборила је украјинска ПВО у ваздушном простору Kијева, саопштили су украјински војни званичници и истакли да је ноћашњи напад на престоницу Украјине био 14. овог месеца, пренео је Ројтерс.

 

Агенција наводи да су руске снаге извеле више таласа вазушних удара на циљеве у Украјини, а украјински медији пренели су да су се експлозије чуле у бројним регионима, укључујуц́и Житомирску и Сумску област, као и да је у вец́ем делу Украјине, укључујуц́и Kијев и Kијевску област, проглашена ваздушна узбуна.

 

Уочи најављене украјинске контраофанзиве, Москва је интензивирала ракетне и беспилотне ударе циљајући војне објекте и складишта, наводи Ројтерс.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *