Амерички сенатор: Финансирање Украјине је наша најбоља инвестиција (ИСПРАВКА)

1

Амерички сенатор Линдзи Грејем је током састанка са украјинским председником Владимиром Зеленским рекао да је финансирање Украјине “најуспешније трошење (америчког) новца”.

Наиме, председник Украјине Владимир Зеленски састао се у Кијеву са републиканским сенатором Линдзијем Грејемом из Јужне Каролине, којем се захвалио на доприносу јачању одбрамбених способности украјинске војске.

Током састанка, Зеленски се неколико пута захваљивао за помоћ коју САД пружају Украјини, на шта је амерички сенатор Грејем изјавио да је то “најуспешније трошење (америчког) новца”. У наставку, сенатор Грејем упоредио је рат у Украјини са неким периодом америчке историје, и напоменуо да се садашња ситуација у Украјини за Украјинце своди на избор између “слободе и смрти”, тј. да се морају по сваку цену борити за слободу своје нације, чак и “до последњег човека”. Председник Украјине је на то истакао да, након такве борбе, “американци су сада слободни”, “а и Украјинци ће бити”, на шта се Грејем сагласио, и додао да ће “Руси умирати” (а не Украјинци).

Изјава сенатора Грејема је привукла велику медијску пажњу јер његове изјаве, како год да се тумаче, свакако звуче врло шокантно и изненађује директно и искрено. Одређени медији пренели су делове овог састанка тако да су две изјаве сенатора Грејема дате једна уз другу, па је испало као да је амерички сенатор изјавио да је “најуспешније трошење (америчког) новца” то што “Руси умиру”, што се из касније објављеног снимка може видети да Грејем није рекао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!


Подсетимо, Грејему ово није прва русофобична изјава, те је, коментаришући пад америчког дрона у Црном мору, раније рекао да би САД требало да сруше сваки руски војни авион који се приближи некој америчкој летелици у ваздушном простору изнад отвореног мора.

Прочитајте још:  Војска Јерменије тражи оставку Пашињана, премијер: Ово је покушај војног удара

Гостујући у емисији Шона Ханитија на “Фокс њузу”, Грејем је рекао да би Русију требало позвати на одговорности и рећи јој да ће, “ако се икада приближи некој америчкој летелици изнад отвореног мора, њени авиони бити оборени”.

Грејем је изјавио да се председник Џозеф Бајден заледио од страха од Русије и других страних претњи. Ханити је нагласио да руски председник Владимир Путин “посматра” инциденте попут недавно обореног кинеског балона како би испратио Бајденов “недостатак реакција”.

ИСПРАВКА: Првобитно је приказана непотпуна информација о детаљима разговора овог сусрета па је испало као да је сенатор Грејем изјавио да је “убијање Руса” “најуспешније трошење новца” американаца. Ипак, увидом у више детаља разговора може се видети да је “најуспешније трошење (америчког) новца” заправо финансијска помоћ Украјини, која се мери у милијардама долара, а не “убијање Руса”, како је првобитно пренето.

РТ/Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амерички сенатор: Финансирање Украјине је наша најбоља инвестиција (ИСПРАВКА)

  1. Његово изглед јер лице нема говори све о њему, сатански смрад , шекирин сенгрупенфирер.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *