Волфович: Водећи политику игнорисања интереса других земаља, Сједињене Државе изазивају тачке напетости

0
сад, американка

сад

Волфович: Водећи политику игнорисања интереса других земаља, Сједињене Државе изазивају тачке напетости.

Спроводећи политику игнорисања интереса других држава, САД изазивају тачке напетости. Ово је изјавио државни секретар Савета безбедности Александар Волфовић у емисији ТВ канала ОНТ , преноси БелТА.

 

Прочитајте још:  САД могу послати други носач авиона на обалу Израела
Председник Белорусије Александар Лукашенко је на недавном састанку са учесницима састанка Савета Парламентарне скупштине ОДКБ истакао значај јединства у ОДКБ за очување суверенитета и независности њених чланица. Према речима Александра Волфовича, ако се у некој од земаља ОДКБ појави војна претња, онда је мало вероватно да ће било који члан организације моћи да седи по страни. “Иначе, зашто је потребан овај споразум ако једна од земаља доживљава неку врсту претње, док друге посматрају споља? Вероватно, онда није потребан”, рекао је он.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сједињене Државе, водећи своју политику игнорисања интереса другиһ држава, покушавају да изазову тачке напетости око Руске Федерације. Ово је Авганистан – ствара огромне тензије на авганистанско-таџикистанској граници. Сукоб који се пробудио на граница Јерменије и Азербејџана.Оно што се данас дешава на територији Молдавије, не сасвим, можда, али веома близу наших граница, – додао је државни секретар Савета безбедности.- Војне активности на територији балтичких држава: Пољске и Литванија. Убрзана милитаризација Пољске за шта? Да би се створила моћна шака и отпочео рат је већ у најзападнијем правцу. То јест, у великој мери, потпуно затворити обруч.”

 

Прочитајте још:  Совјетски људи су мењали СССР за Коца-Колу. И урадили су праву ствар
Белорусија је спремна да мирним путем решава питања и са западним и са јужним суседима, истакао је Александар Волфович.

“Наш председник стално прича о томе. Али, нажалост, не чују нас. Ни пољско ни балтичко руководство не жели да решава било које питање на конструктиван, миран начин”, навео је он.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *