Кати Шнебергер, локална одборница Беча покренула петицију за санкције Србији

1

Кати Шнебергер, локална одборница Беча покренула петицију за санкције Србији.

Кати Шнебергер локална одборница у Бечу и председница НВО “Vienna goes Europe” (Беч иде у Европу) покренула је данас на порталу Ченг.орг петицију за увођење санкција Србији због “угрожавања мира и мешања у унутрашње послове суверених држава”

“Време смиривања Србије мора коначно да дође до краја. У прошлости је већ пропло, што тренутно болно видимо у Украјини. Не треба нам нови рат на Балкану, не треба нам још један рат у Европи. Коначно су нам потребна јасна ограничења за оне који угрожавају мир у Европи. Србија под Александром Вучићем се игра ватром. Србија се меша у политику суверених држава (нпр. Косово, Црна Гора) и стоји уз Русију. Земља кандидат за ЕУ не подржава заједничке санкције, шеф српске дипломатије присуствује конференцији агресорске земље Русије током рата”- навела је Шнебергер у својој петицији.

Она је у свом образложењу петиције признала да подржава демонстрације опозиције у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Док протестима у Београду врше притисак на Вучића, он распирује сукобе у Републици Косово како би скренуо пажњу са сопствене ситуације, ризикујући тако опасну ескалацију ситуације. Овоме мора коначно доћи крај. За озбиљну деескалацију ситуације, коначно се морају лечити узроци, а не симптоми проблема. Вучића је доста, сада је време за јасне речи и оштре санкције против подривања демократије и владавине права. Доста са политиком смиривања. Санкције Србији, нема новца ЕУ за подршку аутократији” навела је она.

Прочитајте још:  Прозападна опозиција покушава да упадне у Парламент Вучић најавио хитно обраћање нацији (видео)

Подсетимо ова локална одборница и раније је лобирала против Србије и Русије и подржавала све антисрпске и антируске акције. Она је прва одреаговала на потписивање Темељног уговора СПЦ и Владе Црне Горе рекавши да то “није пут ка ЕУ“.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кати Шнебергер, локална одборница Беча покренула петицију за санкције Србији

  1. Ништака немна много , али су добро распоређени. Не моигу да верујем да на западу нема добрих људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *