Немачки посланик: Пројекат Косово је пропао

0

Немачки посланик: Пројекат Косово је пропао.

Прочитајте још:  Сваки четврти запослени у Србији је на прагу сиромаштва! И ко ради, умире од глади
Последња ескалација насиља је показала да Косову није место у Савету Европе, оценио је портпарол за спољнополитичка питања Алтернативе за Немачку (АФД) у Бундестагу Петр Бистрон.
„Овај регион остаје буре барута, чијим пријемом у Савет Европе и ЕУ би само увезли проблеме у наше институције, које би тако дестабилизовали“, објаснио је он.
„Пројекат Косова је пропао – 24 године свестране бриге о Косову од стране НАТО-а, ЕУ, УН и немачке развојне помоћи оставиле су дубоко корумпирану, криминалну и неодрживу конструкцију која је политички и етнички фрагментисана. Континуирано учешће немачке војске у мисији Кфор више није оправдано, бар од мартовских нереда 2004. године, који су били усмерени против српске мањине. Посланичка група АФД тражи да се ова мисија коначно оконча и да се немачки војници повуку с Косова“, истакао је Маркус Фронмајер задужен за развојну помоћ, пренео је “Косово онлајн”.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=G2TwRqWdKNA

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *