Вјоса лелече: Србија је сателит Русије, спречите њихов утицај!

1
вјоса

вјоса

Вјоса лелече: Србија је сателит Русије, спречите њихов утицај!

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да савезници Приштине треба да помогну у заустављању, како је навела, дестабилишућих акција Србије на северу, додајући да треба тражити и примену договора договорених у Бриселу.

„Србија је служила као сателит Русије. Овде сам да тражим подршку партнера у борби против ових трендова и спречавању њиховог утицаја“, изјавила је Османи на Самиту европских лидера у Молдавији, преноси „Коха“.

Она је такође тврдила да је „Вучић заинтересован за дестабилизацију криминалним групама“, и да „тако нешто не би требало да се дозволи.“

Прочитајте још:  Додик: Само снажна Србија омогућава и нама ту позицију
Председник Србије је, са друге стране, данас рекао да је „и за људе који нису сагласни у суштинским питањима“ са Србијом постало јасно ко стоји иза немира на КиМ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је нагласио да је Београд увек отворен за дијалог, али да Османи и делегација Приштине нису хтели да се сусретну са српском страном у Кишињеву, што је, како је навео изненадило неке од присутних, али не и њега и српску делегацију.

Прочитајте још:  НОВЕ ЛАЖИ АЛБАНСКИХ ИСТОРИЧАРА: Најпознатију фотографију страдања Срба назвали "Албанском голготом" - али то није све
Османи је тврдила да су за немире одговорне, како је рекла, „дестабилишуће групе“ које су на „црној листи САД и Британије“, додавши да је Приштини потребна помоћ савезника у борби против њих.

„Зна се ко их подстиче, па би требало да се изврши притисак на Београд да заустави насиље… Када постоји насиље, свако решење може да буде усмерено на примену Бриселског споразума“, рекла је Османи.

Вучић је након данашњег састанка са Жозепом Борељом изјавио да је шефа ЕУ дипломатије подсетио да је „формирање Заједнице српских општина основна обавеза из Бриселског споразума“, а што Приштина није учинила и након више од десет година по потписивању споразума, преноси РТ Балкан.

ИН4С/РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вјоса лелече: Србија је сателит Русије, спречите њихов утицај!

  1. a vi cija ste ceda i satelit? jadan svet i ey ako im cedo siptari i kozojebci, najgora nacija..u takvom svetu ne bi zeleli da zive eu gradjani a kamo li ameri..ako vas svet nije ukapirao i vidi da ste ljudski izrod dzaba onda se i naziva svetom..nadam se da ce i eu i amerika jednom otvoriti oci i bez ucesca vojske Srbije vratiti iz nelegalnih izbora..govorite o ljudskim pravima a na silu stavili 4 siptarska kandidata za izbor predsednika srpskih opstina gde srbi nemaju izbor osim da glasaju za jednog od wc kandidata..drzite se koza i gumenih cizama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *