Изађи Љуљзиме, нећемо ти ништа: “Не дају ми моји”

1

Изађи Љуљзиме, нећемо ти ништа: “Не дају ми моји”.

Предлог мирољубивих српских демонстраната да слободно изађе из општинске зграде у коју се затворио, новоизабрани председник општине Лепосавић, није прихватио.

Песма “Изађи мала” коју су Срби у понедељак запевали испред општина на северу Косова, најдуже одзвања у ушима новоизабраног албанског председника општине Лепосавић Љуљзима Хетемија, који већ више од 84 сата није промолио нос из зграде општине у коју се затворио чим се на Космету закувало.

Пољуљани Љуљзим који је на нови посао стигао још у понедељак у 5.30 часова, сада међутим, слободно може да изађе, јер Срби му неће ништа, поручује му, преко посредника из Кфора, бивши председник те општине Зоран Тодић.

Окупљени грађани који мирно протестују, неће Љуљзиму правити проблеме ако жели да протегне ноге, погледа у Сунце, надише се ваздуха, или да напусти општинску зграду.

Али, албанском председнику општине који се забарикадирао на новом радном месту, као да се осладило ово добровољно утамничење и прековремени рад. Синоћ је тако поручио да му није тешко да спава на послу, како не би стварао тензије и погоршавао ситуацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А, с обзиром на то да Приштина све време ескалира проблеме, овај његов волонтерски остракизам могао би да потраје дуже него залихе хране, воде и тоалет папира у општинској згради у Лепосавићу.

“Моја порука му је да је најбоље што може учинити за овај народ је да изађе са ове функције и врати се да обавља своју дужност где је преузео мандат и положио заклетву, и да се сви вратимо нормалном животу”, рекао је Тодић, а пренео портал “Косово онлајн”.

Прочитајте још:  Опустела 163 српска насеља у Федерацији БиХ

Гласник из Кфора који је Тодићеве поруке пренео Хетемију, вратио се за мање од пола сата, са Љуљзимовим одговором.

Изаћи ће из зграде, али ће одлуку о томе донети неко из Приштине.

“Он би отишао кући, али у његово име одлучује неко други. Чека одлуку Приштине. Хоће да иде, али неко из Приштине му не дозвољава”, открио је Тодић како је на његов предлог одговорио Хетеми.

РТ Балкан

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Изађи Љуљзиме, нећемо ти ништа: “Не дају ми моји”

  1. ShipTar(goatfucker) tako i preziveli, turcima cistili konje, kad Srbi pobedili turke onda srpske konje hranili, hitleru cizmu ljubili, i tako redom, generacija kopiladi i konjusara, sad ljube nato, pleme koje je naviklo robovati, zene im podvodili svake nakaze od gazdi se radjali i zavrsavali u stali da se ne otkrije gospodarevo kopile, i od seksualnih nagona s gumenim cizama opstili prvo s ovcama zato i ship shiptar kasnije s magarcima pa na kraju s kozama jer ni jedna nije tela s konjusarima i sad su jednaki s Eu zvanicnicima, eu i kforom. I s njima nas tera eu u pregovore bez zajednice Srpskih opstina na jugu Kosova i bez njih na severu..deca nam ne idu u skoku, na posao..zar svet ne vidi da ih ne slusaju i da oni ne znaju za pregovore. Prihvatili njih a ne Srbiju, oslonac i bedem eu i savremene civilizacije. Nadamo se da normalna civilizaciha zivi i da ce svet ostro reagovati i kfor ili da prepusti srpskoj administraciji da rese problem Kosova zarad bezbednosti, mira, ljudskih prava i nastavak saradnje sa eu i nastavak razvijanja normalne svetske civilizacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *