„Буљук“ Турака ускоро на КиМ, НАТО-измећар задовољан – Столтеберг: Хвала Турској

2

Јенс Столтенберг, Фото АП

„Буљук“ Турака ускоро на КиМ, НАТО-измећар задовољан – Столтеберг: Хвала Турској.

Генерални скеретар НАТО Јенс Столтенберг је током састанка са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом изразио захвалност тој земљи за слање појачања трупама Кфора на Косово*, преноси Анадолија.

Столтенберг је такође истакао значајан допринос Турске и њену улогу у обезбеђивању мира и безбедности у региону.

Прочитајте још:  Вучић је рекао да очекује да представници ЕУ и САД разговарају о ситуацији на Косову
Током састанка Ердоган и Столтенберг су такође разговарали о важним питањима која ће бити разматрана у јулу на самиту НАТО у Виљнусу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Турско министарство одбране саопштило је данас да је започело распоређивање својих специјалаца на Косову и Метохији који ће бити стационирани у касарни у Призрену.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “„Буљук“ Турака ускоро на КиМ, НАТО-измећар задовољан – Столтеберг: Хвала Турској

  1. KOSOVO JE SRPSKO I TAKO OSTAJE!

    S kojim pravom NATO šalje turske vojnike na KiM, kada u nijednom dokumentu se ne pominje njegovo učešće u zaštiti srpske pokrajine. Po sporazumu, na KiM treba da se uključe 1000 vojnika i policajaca iz Srbije, a ne belosvetske utuve. KiM je deo Srbije od vajkada i treba SAD, KVOR i NATO da se izgube s te teritorije, a Kurti kako hoće.

  2. Ovo zamešetaljstvo u vezi Kosova niko se ne osvrće šta je sve po sporazumima Dejtonskim, Kumanovskim i Briselskim. Pitanje je da li se bar jedna klauzula primenjuje. Po tim sporazumima KFOR je zadužen za poštovanje mira na KiM, a ne NATO, turska vojska, posebno policija i druge snage Šiptara, a nigde nema 1000 vojnika i policajaca Srbije na KiM, čije je prisustvo po Sporazumima. Naše rukovodstvo o ovome nije izgovorilo ni reč, a moralo bi to da učini, ako ne pomoću priatelja SAD, Engleske i Nemačke, uz pomoć drugih prijatelja Rusije, Kine itd., oni čute zašto i zbog čega, a ode KiM niz vodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *