Реална анализа Саше Радуловића: Шта је најбоље за Србе да ураде у овом тренутку!

0

Саша Радуловић (Фото: Јутјуб)

Шта је најбољи потез за Србе у овом тренутку? Да пљујемо ЗСО на којој се саплиће Курти? И радимо шта?

Приштинску администрацију и правни систем не можемо да срушимо јер га штити НАТО. Да је не штити НАТО, никада не би ни добили рат 1999. иако их је тада било много више него данас (од тада имају највеће исељавање на Балкану и наталитет им је драстично пао). Да ратујемо са НАТО није паметно, јер ћемо изгинути и изгубити. Да зовемо неког другог (Русију) да са нама ратује, чак и када би пристли, такође није паметно јер ћемо изгинути у дуготрајној борби (погледај Украјину) и изгубити.

Да не преговарамо, НАТО би у неком тренутку пустио Куртија да силом преузме и север КиМ што он очајнички жели. Пошто Србија преговара и понаша се конструктивно, НАТО то не дозвољава Куртију и увели су му санкције, дали ултиматум и захтевају одговор за два дана. Ово су чињенице.

Цела опозиција је уа Вучић. Про-руски део је сигуран да је у питању издаја, про-ЕУ део би да се та издаја што пре деси. Народ још није сигуран да се ради о издаји. Суверенисти нису сигурни да је издаја и ја нећу да упадам у тај губитнички наратив. Јер циљ је да сачувамо КиМ. Ја јесам сигуран да је лоше преговарано до сада, али то ми не користи много ако желим да постигнемо циљ. Није ми ни корисно да Вучић изда, па да због тога изгуби власт, јер нисам постигао циљ. Једино што је корисно је да спречимо издају. А то се не ради тако што се виче издаја. Народу треба презентовати чињенице и објаснити шта би било издаја, а не сваке преговоре и позиционирање звати издаја.

Прочитајте још:  Почео протест на Рударима (видео)

Издаја је: улазак приштинске квази државе у УН. Све остало су преговори и позиционирање. Ко год би планирао издају морао би да зна да би био најцрљим словима записан у историју нашег народа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај Ексобаров аргумент о стављању Срба под приштински устав даје и нама путоказ како да окренемо игру: Србија треба да донесе Закон о Косову и Метохији и да приштинску администрацију стави под наш Устав и правну структуру и тиме зацементира чињеницу да је КиМ Србија. Ево овако:

Зашто мора Закон о Косову и Метохији

Србија никада не треба да призна привремену приштинску администрацију као независну државу и пусти је у УН. Али треба привремену приштинску администрацију да стави под наш Устав и да буде стрпљива. Србија на КиМ се мора ојачати не рушењем њихове администрације, већ изградњом самоуправе за Србе, а онда демографски и економски. За све остало ће се побринути време које ради за државу Србију. Треба нам само мудрости и стрпљења.

Твитер профил Саша Радуловић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *