Коментар портпарола МИП Марије Захарове о интензивирању антисрпског терора на Косову

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Коментар портпарола МИП Марије Захарове о интензивирању антисрпског терора на Косову.

Портпарол руског МИП Марија Захарова поново се огласила поводом најновијег шипрарског терора на Косову и Метохији.

На позадини лажног негодовања Запада понашањем привремених органа самоуправе у Приштини, косовски „премијер“ А. Курти показује неспособност да направи макар и театралну паузу у насиљу над староседелачким српским становништвом које је у току. Очигледно је да је бескорисно преговарати са регионалним „властима“, било која њихова наизглед мирна иницијатива испада лажна.

Прочитајте још:  Захарова: Снимак шпијуна провокација, не разумем саопштење Владе Србије
Једва да је западњацима представио свој такозвани „план за смањење тензија“, А. Курти је истог дана, 13. јуна, извео још један налет специјалних снага косовских Албанаца у северној Митровици, јасно демонстрирајући своје разумевање „деескалације“. ”. Снаге безбедности су деловале као одред кажњавача: у оклопним возилима, у пуној опреми, упадали су у прометну улицу, уперили оружје у случајне пролазнике, застрашивали, претили.

Дан касније, група тешко наоружаних диверзаната косовских Албанаца бачена је преко административне линије на територију централне Србије. Само захваљујући промптном деловању надлежних служби ови насилници су приведени, а увиђај је у току.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мађарска, Србија и Русија ће сарађивати у области нуклеарне медицине
 Тактика радикала косовских Албанаца се не мења. Прво, Срби су провоцирани, принуђени да се бране, да би их касније оптужили за подизање тензија, да би их ставили на листу „терориста“, који, према истом А. Куртију, заслужују или депортацију или затвор.

У међувремену, спонзори „косовског пројекта” које представљају САД и ЕУ не могу или не желе да обуздају приштинске екстремисте и натерају их да уклоне „полицију” и фиктивне „градоначелнике” из административних зграда на северу региона. Да не помињемо оснивање Заједнице српских општина, обавезу коју је ЕУ потписала још 2013. године. Ето колико вреде озлоглашене гаранције Запада.

Потребни су хитни, одлучни кораци да се Приштина врати у нормалан дијалог са Београдом на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН,написала је она на свом Телеграм каналу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *