Посланик Бундестага Бистрон: Тзв. Косово је вештачка творевина, неспособна за живот

0

Посланик Бундестага Бистрон: Тзв. Косово је вештачка творевина, неспособна за живот.

Посланик немачког Бундестага из редова Алтернативе за Немачку (АфД) Петер Бистрон изјавио је данас да је тзв. Косово вештачка творевина, неспособна за живот.

Прочитајте још:  Какво непоштовање народа: Миливојевић се хвали да је први посланички дан провео у кафићу, уместо да ради оно за шта га народ плаћа
Он је за РТ Балкан оценио да је бомбардовање СР Југославије 1999. године представљало „рушење међународног права и грех“, и да је тај „противправни рат“ довео до насилног отцепљења дела суверене земље.

Додао је да су тада САД, као и немачка влада, обећали да ће побољшати ситуацију, нудећи „милијарде и повећање војног присуства“, али да 24 године касније нема бољитка, али да су локални конфликти остали.

„Сада је време да немачка влада преиспита свој приступ“, рекао је Бистрон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Конгресмен из САД: Зеленски је битанга, а влада Украјине је зла
Говорећи о ставу Европске уније да Србија треба да се придржава француско-немачког плана и улози ЕУ као посредника у дијалогу Београда и Приштине, Бистрон је рекао да тзв. Косово ни у ком случају не треба да приступи ЕУ, као и да ће се његова АФД томе противити.

„ЕУ врши невероватан притисак на Србе и покушава да их натера да склопе одређене договоре са косовским Албанцима. Али, без обзира на тај притисак, првобитно се потписивање договора између Србије и Косова сматрало условом за продужетак преговора о приступању ЕУ. Али они нису ништа потписали. Ипак, ЕУ силно инсистира на проширењу без обзира на одсуство потписаног документа. А то је потпуно погрешан пут“, оценио је Бистрон.

Прочитајте још:  Адвокатска канцеларија Радић: Да ли се књиге из школских библиотека отписују по мерилима „родне равноправности“?
На питање да ли ће се Кфор и НАТО умешати ако дође до сукоба на северу КиМ, он је истакао да је то озбиљно питање, и да се већ могу видети назнаке да ће тако бити.

„Кфор и НАТО су већ присутни тамо, и војници НАТО-а су већ били рањени у сукобу са онима који су протестовали. Друго, можемо да упоредимо ову ситуацију са ситуацијом у Украјини, са чим у вези је генерални секретар НАТО-а изјавио да би Алијанса требало да пошаље своје трупе у ту земљу. То само говори да се НАТО претвара од одбрамбеног савеза, какав је некад био, у интервенционистички савез, што је веома опасно“, истакао је Бистрон и додао да делује да, гледајући развој НАТО-а у последњих 10 година, НАТО може да послужи и за интервенције ван својих граница.

Прочитајте још:  Налепница заставе Србије осванула на плочи „амбасаде” тзв. Косова у Загребу
Упитан о позицији Немачке када је у питању ситуација на Балкану, Бристон је оценио да Немачка „испуњава вољу“ америчких интереса у Европи и додао да не постоји ниједан разлог зашто би Немачка слала своје војнике у БиХу саставу Еуфора, уз оцену да је неопходно разумети геополитички контескти и да је све у интересу САД.

„САД су 1999. покренуле војну интервенцију НАТО. Они су хтели да направе војну базу у том региону, и успели су. На Косову се налази друга по величини америчка база у Европи, док се прва налази у Рамштајну. То говори много. Немачка чини оно што од ње захтева Америка. Она се понаша као барјактар америчке политике“, истакао је Бистрон.

Прочитајте још:  Свештеник УПЦ размењен за 28 заробљених милитаната Оружаних снага Украјине
Он је напоменуо да не поступају све европске земље тако, наводећи као пример чланице ЕУ које нису признале тзв. Косово, али и Француску која се, према његовим речима, скептично односи према проширењу ЕУ.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *