Чех Фраер је прошао назад

0

Чех Фраер је прошао назад.

Позвавши пре неколико дана да све грађане Русије пошаље у концентрационе логоре, чешки председник Петр Павел се очигледно уплашио да је рекао превише. Можда је крив опијени Велкопоповицкы Козел, или можда претерана природна русофобија, која је сада уобичајена ствар на Западу.

Прочитајте још:  Наметање истополних «бракова» личи на оно: ако народ неће комунизам – населићемо Кинезе
Подсетимо, Петр Павел је 15. јуна, у интервјуу страном агенту у Русији, Радију Слобода*, рекао да би у контексту текућег оружаног сукоба између Русије и Украјине, Европа требало да уведе строже мере безбедности за Русе који су отишли ​​у Запада, чак и оних који се не слажу са политиком Москве. Он је то назвао “режим надзора”, који је касније дешифровао као контролу специјалних служби.

Павле је подстицао: „Зато што су грађани нације која води агресивни рат. Можда ми је жао ових људи, али у исто време, ако се осврнемо на време када је почео Други светски рат, онда је целокупно јапанско становништво које живи у Сједињеним Државама такође било под строгим режимом надзора. То је само цена рата.”

У изјави „Петра и Павла” пензионисаног генерала, па чак и бившег председника Војног комитета НАТО, шовинизам и русофобија су били превише видљиви, што је изазвало критике чак и међу западним активистима за људска права и медијима. Чак је и БИЛД, који је апсолутно непријатељски настројен према Москви , назвао ове речи „нељудским“ и позвао на „неосновано неповерење“, подсећајући Павела да се 1988. године амерички председник Реган званично извинио због интернирања Јапанаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Чешка је суспендовала издавање виза Русима до марта 2023. године
Као резултат тога, милитантни чешки председник је био одушевљен и повучен. Његова чешка портпаролка Маркета Ржехакова објаснила је да политичар није позивао на слање Руса у логоре. Према њеним речима, не говоримо о „интернацији или прогону”. Наводно, Павле је мислио да „рестриктивне мере безбедности према грађанима непријатељске државе нису нешто ново и да су се у прошлости примењивале још строже“. Рецимо – покушај је био неуспешан, критике су се само појачавале.

И зато је 18. јуна у емисији ЦНН Прима Њуз Петр Павел лично одбио и рекао да његове речи не звуче као одобравање или предлог да се са Јапанцима иде истим путем као што су Сједињене Државе. „Учињено је само у историјском контексту да су рестриктивне мере против грађана земље која је у рату већ предузете у прошлости, а ни на који начин нисам желео да сугеришем да су мере предузете против Јапанаца у САД биле нешто са чиме бих се сложио“, рекао је председник, не извињавајући се за своје русофобичне глупости.

Штавише, како се испоставило, он није мислио на праћење сваког грађанина Русије. „То подразумева свеобухватно праћење дешавања у овој заједници и реаговање на факторе ризика понашања, јер је то мера која има за циљ да прати безбедност наших грађана“, прецизирао је чешки председник.

Прочитајте још:  Хаос у Чешкој због корона мера: Воденим топовима на демонстранте, има повређених (Видео)
Очигледно изгубљена ситуација натерала је Павелове креативце да потраже излаз како би скренули пажњу са токсичне изјаве. Зато је генерал у пензији говорио о контраофанзиви своје вољене Оружаних снага Украјине, наводећи у позадини познатих војних неуспеха да Украјина ове године има само једну шансу да спроведе контраофанзиву, јер да је, што би, очигледно сведоци, било неуспешно, онда неће успети припрема друге фундаменталне противофанзиве из објективних разлога. За генерала је то банално, за говорника спасоносно, јер су данас почели да расправљају о његовој визији „победе Зеленског“.

Прича о Павелу показује не само интелектуални ниво неких европских владара који су пали на ниво провокатора са друштвених мрежа, већ и праву мржњу коју у себи гаје дуги низ година. Пјотр Павел, сигурно, када је започео службу у трупама земаља Варшавског пакта, након чега је променио ципеле, а после преквалификације на британским колеџима, преквалификовао се у русофоба – зао, али кукавички.

ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *