Интензивна дипломатија, Милијана Балетић: Од БРИКС-а, преко ШОС-а до НАТО катаклизме!

0

Интензивна дипломатија, Милијана Балетић: Од БРИКС-а, преко ШОС-а до НАТО катаклизме!

Када су, пре неки дан, српски специјалци ухапсили шиптаристанске полицајце, који су се недалеко од Шиптаристана шуњали кроз централну Србију, на питање откуд они нама „у госте“, рекли су да су кренули у бербу печурки?! Знала сам ја да се с печуркама није шалити, али да су толико опасне да се у бербу иде до зуба наоружан, ево ми тек сад Шиптари отворише очи! И нека што су опасне, него чак толико да угрожавају безбедност Америке, те је Вашингтон одмах упутио ултиматум Србији да та три „берача печурки“ под хитно пусти на слободу?! Ма, нисте морали тако јавно – знамо ми да иза свега ви стојите и да су Шиптари само бедни извршиоци!

То што тамо, из чиста мира похапшени Срби труну по затворима – нико не потеже апел да угледају слободу! А, шта би им тек радили – и тим невиним страдалницима и држави Србији – када би их затекли под пуном ратном опремом у „походу на печурке“ по Шиптаристану – најежим се на саму помисао! Е, то је безскрупулозност и моћ светског диктатора који, ево, скоро столеће већ монструозно малтретира целу планету!

Прочитајте још:  Руска православна црква позива ОДКБ, ШОС и БРИКС да заштите породицу и традиционалне вредности
Свуда где су могли ставили су шапу на све изворе енергије (и остало што им треба), и одредили свој долар за меру светској трговини – то су им две основне полуге моћи!

Њихова „мера“ за штампање долара су тоне?! Једина „економска законитост“ штампања је – колико им кад треба?! Штампају – што долара, што тоалет папира – колико тржиште тражи, а тржиште – цео свет!!! Мало ли је?!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Додик: БиХ треба да поднесе захтев за чланство у БРИКС
До енергената и осталих природних богатстава су дошли бесрамним упадима у државе рушењем изнутра, кроз преваре, уцене, прављење подела и грађанске сукобе, па све до бомби и ратова, ако је било потребно! А онда – њиховој пљачки није било краја!
Како су тек били кажњени Ирак и Либија, и њихови председници Садам Хусеин и Моамер Гадафи, кад су – само у назнакама покушали да тргују нафтом мимо долара – језив је пример америчког рукописа владања светом! Они и у ратом разореној Сирији до дан-данас држе шапу на нафтним пољима и вуку својој кући ко да је њихово?!

А, нама – шта су радили, и раде – овај пут ћу прескочити!

То, како су несрећну Украјину, преко квислинга и залуђених у њој, одабрали за полигон на којем – далеко од своје куће – бију крваву битку за победу и опстанак свога царства, мучно је и гледати и причати! Џаба би сад неко у тој безнадежној земљи и прогледао – мрак би га појео и при покушају да отвори очи!

Прочитајте још:  Може ли БРИКС постати алтернатива НАТО-у?
Међутим, када се подвуче црта и посложе чињенице – украјинска ситуација планетарно их је разголитила до краја. Открила је сву суштину њихове моћи и бестијалности, на какве су све спремни у односу са свима – од поданика до озбиљних противника!

Како они само манипулативно свога вазала ЕУропу – пљачкају, осиромашују, обесправљују и газе до понижавајућих размера! Треба ли већи показатељ у ком стању је она данас од тога да њена најјача економија Немачка, у првом кварталу ове године има „раст“ БДП 0,1% – што би се пре могло назвати суновратом него растом!

Иначе, Европа – спакована у ЕУ – и није ништа друго него политичко крило НАТО-а – силе за злостављање света под командом Америке! И, не иду они тек тако површно у убијање свога противника, ако треба (а што зависи од противничке снаге) – иду столећима уназад! Убијају у корену!

Прочитајте још:  Сатаниста Вучић хоће на Бадњи дан да упали "вечни пламен" комунистичким окупаторима и рушитељима православља
Тако, гледајући пре неки дан како украјински расколници служе парастос Ивану Мазепи и то нигде друго него у – светом изворишту рускога православља, Кијевопечерској лаври коју су запосели – паде ми на памет како најједноставније објаснити шта се ово на светској сцени дешава и како ће се завршити.

За ово прво, од Украјине и парастоса Мазепи, бољег објашњења нема. Он је био истакнути војсковођа (атаман) у Руском царству крајем 17. и почетком 18. века, под владавином Петра Великог. Међутим, за време рата Русије и Шведске издао је своју домовину у чувеној бици код Полтаве и прешао на страну непријатеља. Петар Велики је победио Швеђане, а Мазепа остао забележен у историји као издајник Русије и православља, због чега је на њега бачена анатема и изопштен је из цркве до дан-данас. Ето објашњење откуд сада Мазепа!!!

Прочитајте још:  Грузија би размотрила отварање „другог фронта“ против Русије, ако би народ подржао ту идеју на референдуму
А, за ово друго – у ком правцу све то иде и какав је коначни исход – ево једног кратког ређања неспорних чињеница. Оне делују као нека успутна појава у позадини медијски атрактивних збивања, које није лоше прочитати, а од воље вам закључак! Али, управо се из овога чита сва озбиљност и суштина новог светског поретка у који смо већ дубоко уронили, иако тога нисмо свесни!

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *