Русија прогласила Светски фонд за природу непожељним у земљи

1
КРЕМЉ

КРЕМЉ(фото:В.Т./Васељенска)

Русија прогласила Светски фонд за природу непожељним у земљи.

Генерално тужилаштво Руске Федерације одлучило је да прогласи Светски фонд за природу непожељним у Русији, саопштили су руски званичници.

Прочитајте још:  Срђа Трифковић: ПИШТОЉ ПОТЕГНУТ НА РУСИЈУ, А ЦЕВ ОКРЕНУТА КА ЕУ
Надзорна институција наводи да је, на основу резултата ревизије, руско генерално тужилаштво одлучило да активности међународне невладине организације WWФ означи као непожељне на територији Руске Федерације, пренео је Интерфакс.

Министарство правде је 10. марта уврстило Светски фонд за природу у регистар страних агената.

У Тужилаштву сматрају да „активности фонда за животну и еколошку едукацију, користи као параван за реализацију пројеката који представљају безбедносне претње у сфери привреде”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Под изговором очувања животне средине, овај Фонд спроводи активности усмерене на спречавање спровођења политичког курса земље у вези са индустријским развојем Арктика и природних ресурса на тамошњим територијама”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Светски фонд за природу ради и на „легитимизацији ограничења која могу послужити као основа за усмеравање северноморског пута у правцу ексклузивних економских зона САД”, саопштило је тужилаштво.

Иницијативе фонда, према руској надзорној агенцији, „усмерене су на велика предузећа која се баве енергетским сектором, индустријом нафте и гаса, а такође се баве и развојем налазишта минерала и племенитих метала”, преноси Танјуг.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија прогласила Светски фонд за природу непожељним у земљи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *