НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО: Објављен снимак „Северног тока 2“ након експлозије (ВИДЕО)

0

Северни ток EPA-EFE/CLEMENS BILAN

На гасоводу „Северни ток 2“ је била постављена мања количина експлозива и мање је оштећен него „Северни ток“, наводи немачка телевизија РТЛ.

Дописник немачке телевизије је бродом отпловио до места где је постављен експлозив на „Северни ток 2“ у оквиру групе међународних експерата, новинара и представника данске тајне службе. Помоћу подводног дрона су снимили оштећени гасовод.

Раније се већи део истраге тицао експлозије на „Северном току“ која је настала 17 сати након експлозије на „Северном току 2“ и направила рупе у обе цеви дужине скоро 250 метара, што указује на велику снагу експлозије.

За разлику од „Северног тока“ на „Северном току 2“ нема трагова великог оштећења, већ само на једном месту. У прилогу се наводи да мањи обим оштећења говори о томе да је и експлозија била мање снаге.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према мишљењу експерта данске научно-истраживачке компаније „Форс технолоџи“, са сигурношћу од 70 одсто се може рећи, да је гасовод оштећен малим кумулативним набојем са спољне стране, што је било довољно да се гасовод распрсне због унутрашњег притиска гаса. Група новинара је закључила да су експлозије на гасоводима веома различите и вероватно су их реализовали различити починиоци.

Експлозије на гасоводима „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“ догодиле су се истовремено 26. септембра прошле године. Немачка, Данска и Шведска нису искључиле могућност да је реч о намерној диверзији, а Генерално тужилаштво Русије покренуло је кривични поступак о чину међународног тероризма.

Оператер гасовода, компанија „Норд стрим АГ“ саопштио је да је штета на гасоводима без преседана и да је немогуће проценити када ће она бити отклоњена.

Прочитајте још:  Експлозије у Харкову, ваздушна опасност у више области Украјине

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *