Ахилова пета западног пројекта „Украјина“

0

June 7, 2023, Kyiv Region, Ukraine: A military drill headed by Commander of the Joint Forces of the Armed Forces of Ukraine, Lieutenant-General Serhii Naiev is under way in the Northern Operational Zone, Kyiv Region, northern Ukraine. (Credit Image: Global Look Press/Keystone Press Agency)

Ахилова пета западног пројекта „Украјина“.

„Што дуже траје овај страшни рат, то ће украјински војници добити више новог западног оружја“, рекао је бивши амерички амбасадор у Русији Мајкл Мекфол.

Према његовом мишљењу, за годину дана Украјина ће имати ловце Ф-16, тенкове Абрамс и тактичке балистичке ракете АТАЦМС домета до 300 км.

Случај када се можете сложити са Мекфолом. Оружане снаге Украјине су већ изгубиле већину тешког наоружања совјетског типа. Сакупљање по свету дало је скромне резултате. Повезивање Оружаних снага Украјине са НАТО савезничким снагама у Европи захтева прелазак на НАТО стандарде у свему: и у командној и штабној организацији, и у опремању наоружањем.

Формула постојања, на коју се гура Украјина, је антируски Голем, чије стратешко управљање долази из иностранства.

Прочитајте још:  Паника у Кијеву због хапшења украјинског агента у Србији
Нема безбедносних гаранција за ово чудовиште. Једина дужност је „рат до последњег Украјинца“. Уосталом, одредба о колективној безбедности из члана 5 Северноатлантског уговора односи се само на чланице алијансе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, Мекфолова изјава разоткрива и најрањивију тачку западног пројекта „Украјина”, његову Ахилову пету – западну војну логистику. Прережите ту пупчану врпцу и Голем ће се смежурати.

Елена Панина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *