„Драги Мило…“: НАТО хвали свога „локатора“ – од Столтенберга с љубављу!

0

„Драги Мило…“: НАТО хвали свога „локатора“ – од Столтенберга с љубављу!

Маратонац из Растока трчао је, заиста, дугачак политички круг.

У том трчању често је мијењао дресове. Од ватреног комунисте и русофила, преко запаљиве реторике усмјерене против Хрвата и Албанаца, стигао је до титуле „најкомплетнијег“ антисрбина на Балкану – обједињујући све потребне квалификације за такво нешто.

Прочитајте још:  Државна политика и интереси Вучића и Ђиласа су идентични: Где је ДОС стао, СНС је продужио!
На тој позицији најдуже се и задржао, али се није до краја одржао.

“Током твог мандата изазови за безбједност евро-атланског региона значајно су увећани, нарочито од руске инвазије на Украјину. Црна Гора игра своју улогу у нашем колективном одговору на ове изазове кроз доприносе нашим мисијама и операцијама. Посебно сам захвалан за подршку ваше владе сталним прилагођавањима НАТО Савеза и за постепени напредак ка испуњавању НАТО смјерница за издвајање на одбрану током твог мандата. Желим ти сваки успјех у будућем раду”, стоји у писму Генералног секретара НАТО уз захвалност за дугогодишње пријатељство и сарадњу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Не треба да чуди никога овај излив емоција НАТО-а према свом вјерном слуги Милу, који се, у тренутку злочиначког бомбардовања његове државе, истакао шпијунским активностима за рачун агресора.

Ђукановића су тада прозвали „локатор“, алудирајући на то да је одавао војне тајне и циљеве НАТО агресору. На крају, и политички је окренуо леђа Слободану Милошевићу, радећи све вријеме за интерес друге стране.

Стога, не би нас зачудило да НАТО понуди и неку функцију свом вјерном апаратчику, те да овај хвалоспјев не буде све што је добио од њих заузврат.

Видјећемо.

Сви свјетски медији писали су о његовом убједљивом и коначном поразу од 2. априла ове године, када је, спортским речником речено – иако га никада није красио фер плеј – потучен до ногу у другом кругу избора од актуелног предсједника Црне Горе Јакова Милатовића.

Нисмо примијетили жал за његовим политичким сломом, све до данас, када му је, истина са мало већим закашњењем, опроштајно писмо посветио генерални секретар НАТО-а, Јенс Столтенберг.

Он је, наиме, изразио захвалност за његову посвећеност НАТО савезу.

“Драги Мило, након завршетка твог мандата на мјесту Предсједника Црне Горе, желим да изразим захвалност за твоју посвећеност НАТО Савезу”, навео је Столтенберг, који је похвалио „снажно лидерство које је Ђукановић показао током преговора који су водили ка чланству Црне Горе у НАТО“.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *