ПРОТИВ ЈЕВГЕНИЈА ПРИГОЖИНА БИЋЕ ПОДИГНУТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ИЗАЗИВАЊЕ ОРУЖАНЕ ПОБУНЕ

1
вагнер, пригожин

Јевгениј Пригожин

ПРОТИВ ЈЕВГЕНИЈА ПРИГОЖИНА БИЋЕ ПОДИГНУТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ИЗАЗИВАЊЕ ОРУЖАНЕ ПОБУНЕ

То се догодило након што су друштвене мреже повезане са оснивачем Приватног војног предузећа (ПМП) Вагнер, Јевгенијем Пригожином објавиле у његово саопштење да је извшен ракетни напад на један од позадинских кампова ПМП Вагнер, а кружиле су и друге изјаве. НАК је позвао да се зауставе незаконите радње.

“Тужбе које се износе у име Јевгенија Пригожина немају основа. У вези са овим изјавама, ФСБ Русије је покренуо кривични поступак о чињеници позивања на оружану побуну. Захтевамо да се незаконите радње одмах обуставе”, наводи се у саопштењу НАК (цитира ТАСС).

У Кривичном законику Руске Федерације, члан 279 “Оружана побуна” предвиђа казну од 12 до 20 година затвора. Такав члан може бити оптужен за организовање оружане побуне или активно учешће у њој ради рушења или насилне промјене уставног поретка Руске Федерације или нарушавања територијалног интегритета Русије. НАК, заузврат, није званично именовао број чланка који је покренут против Пригожина.

У историји модерне Русије по овом члану осуђен је само пензионисани пуковник ГРУ Владимир Квачков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ПРОТИВ ЈЕВГЕНИЈА ПРИГОЖИНА БИЋЕ ПОДИГНУТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ИЗАЗИВАЊЕ ОРУЖАНЕ ПОБУНЕ

  1. Да случајно за осуду није Серегеј Шојгу и неки генерали , деца комунизма. Сила број један не може годину дана да ослободи уКрајину, зар то не смрди.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *