Екуменисти у служби Запада: Кијев и УНЕСКО селе мошти православних светаца у Ватикан

0

Екуменисти у служби Запада: Кијев и УНЕСКО селе мошти православних светаца у Ватикан.

Кијев и УНЕСКО постигли су договор да отму хришћанске реликвије које се налазе у Кијевско-печерској лаври и да их пребаце на Запад, саопштила је данас Спољнообавештајна служба Русије. 

Како је наведено, на Запад ће бити пренете и мошти светаца које се вековима чувају у овој православној светињи. Свете мошти биће пребачене у музеје у Италији, Француској, Немачкој и Ватикану.

Овакве акције Кијева и Унеска биће спроведене под изговором „спасавања од руских ракетних удара“.

Прочитајте још:  Кијевски режим наставља да мобилише тинејџере за војску
Како јављају руске службе, до сада је већ пописана имовина манастира, а поглавару Украјинске православне цркве, митрополиту Онуфрију, је речено да ће иконе и мошти из Лавре бити премештене на Запад само привремено, наводно само „док се ситуација у Украјини не врати у нормалу“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ипак, Спољнообавештајна служба Русије данас јавља да ови наводи нису тачни и да иза ових корака, заправо, стоји намера да свете мошти трајно остану на Западу, нешто слично као што је то био случај са тајним извозом византијских икона из Украјине, а које се од 14. јуна налазе у оквиру изложбе у француском Лувру.

Руски званичници саопштили су данас да је заштита Кијевско-печерске лавре изузетно важна за Москву јер ова светиња има „велики духовни значај“.

Прочитајте још:  Бајден признао превару на изборима? Истина или монтажа ВИДЕО
Руска служба истиче да је православно наслеђе за Запад само драгоцен артефакт, док је за руски свет то светиња која нема цену.

„Заштита Кијевско-печерске лавре има велики духовни значај за нашу земљу, а то значи и да наша одлучност да Специјалну војну операцију спроведемо до краја постаје само јача. Радићемо на томе да их вратимо. Обавезно ћемо да их вратимо„, поручује данас руска Спољнообавештајна служба.

Извор из Руске православне цркве у међувремену је за „РИА Новости“ потврдио да је РПЦ забринута због последњих вести.

У Кијевско-печерској лаври налазе се мошти 123 свеца, преноси РТ Балкан.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *