Матвијенко је саопштила да Запад у Србији спрема обојену револуцију

0

Валентина Матвијенко

Матвијенко је саопштила да Запад у Србији спрема обојену револуцију.

Прочитајте још:  Мук и тишина на северу КиМ: Прелази затворени, село Бањска и даље у блокади
Председница Савета Федерације Валентина Матвијенко саопштила је да Запад спрема револуцију у боји у Србији.

„Данас постоји класичан пример мрежноцентричног рата, када мрежне структуре које контролише Запад користе неку осетљиву тему да поткопају ситуацију, покушавајући да је доведу у стање у којем може да делује као окидач. И после тога изазивају демонстрације и користе припремљену локалну опозицију“, рекла је Матвијенкова.

Према њеним речима, тако је изведено „арапско пролеће“, покушали су и да дестабилизују ситуацију у Ирану 2009. и 2022. године. Истовремено, како је приметила председница Савета Федерације, Запад прибегава „монструозном цинизму” и користи два случаја пуцњаве у школама да дестабилизује ситуацију у Србији, односно игра се на трагедије Српском народу, као и на људској, родитељској тузи.

Прочитајте још:  Шеф ЦИА тајно посетио Украјину
Председник Србије Александар Вучић раније је рекао да су источне обавештајне агенције упозоравале на покушаје организовања обојених револуција у земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је да руководство Србије толерише самовољу косовско-албанских власти у Приштини, које покушавају да гурну Србију против НАТО-а, док је Москва заузета НВО у Украјина и не може помоћи.

На северу Метохије и на Косову Срби већ месец дана одржавају мирне протесте у близини општина Лепосавић и Звечан због жеље Приштине да именује албанске градоначелнике, као и самовоље специјалних снага косовских Албанаца и бруталних привођења локалног становништва.

Прочитајте још:  Папа Фрања: У Католичкој цркви постоји куга гора од короне
Према речима дипломате, Србија мора да издржи нападе, иначе ће цео Запад бити умешан против Србије, НАТО ће интервенисати, а Београд ће се наћи у тешкој ситуацији. Истовремено, приметио је политичар, вреди сачекати док Русија не заврши СВО и ослободи украјински народ.

Столетие.ру

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *