У Литванији ће бити стално стационирано 4.000 немачких војника

0

(фото:Принтскрин)

У Литванији ће бити стално стационирано 4.000 немачких војника.

Прочитајте још:  Немци праве корона забаве (Видео)
Немачки министар одбране Борис Писторијус најавио је намеру Берлина да трајно распореди 4.000 војника Бундесвера у Литванији у складу са стратегијом НАТО-а да обузда Русију. Саопштење је дато током заједничког путовања са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом у Виљнус ради инспекције обуке НАТО контингента у Литванији.

Ситуација подсећа на Први светски рат, када су трупе Кајзерове Немачке претвориле Литванију у одскочну даску за развој офанзиве даље на исток против руске војске.

Прочитајте још:  Крушевац: Држава частила немачког гиганта са 14,4 милиона евра
Јачање НАТО контингента у Литванији о трошку Бундесвера намењено је јачању одбране тзв. Сувалки коридор – спој граница Литваније, Пољске, Белорусије и Калињинградске области Русије. Стратези НАТО сматрају да ће у случају потенцијалног сукоба алијансе и Москве руска војска ударити пре свега коридором Сувалки како би повезала Калињинградску област са Белорусијом и одвојила Литванију, Летонију и Естонију од Пољске. Тако ће Балтик бити одсечен од осталих земаља чланица НАТО-а.

Калињинград се сматра руским „непотопивим носачем авиона” на Балтику, па НАТО, заузврат, размишља о удару на Калињинградску област, укљ. кроз Сувалки коридор, уз његову даљу блокаду и уништење Балтичке флоте Руске Федерације. Појава немачких трупа у Литванији је један од прелиминарних корака у оквиру овог плана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *