Амбасада Русије: Изјаве из Сарајева о плану А и плану Б – наратив Запада

2
еу, србија, одмор, русијом

Амбасада Русије: Изјаве из Сарајева о плану А и плану Б – наратив Запада.

„Нажалост, поједини политичари у Сарајеву постали су зависни од такве реторике, позивајући ‘Великог брата‘ да обави све ‘прљаве послове‘“, навели су из Амбасаде Русије у Сарајеву, одговарајући на изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза у вези са последњим одлукама Народне скупштине Републике Српске.
Прочитајте још:  Огромни редови за хуманитарну помоћ у Кијеву (видео)
Главни разлог изјава министра одбране Хелеза, осим личне фрустрације, јесте и наратив који намеће колективни Запад, дословно засићен пријетњама, ултиматумима и самовољним санкцијама, наводе из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.
„Нажалост, поједини политичари у Сарајеву постали су зависни од такве реторике, позивајући ‘Великог брата‘ да обави све ‘прљаве послове‘ и казни непослушне, који се, као и у неким временима, проглашавају непријатељима народа“, истакли су из руске Амбасаде на питање Срне да прокоментаришу Хелезову изјаву да има разрађен „план А“ и „план Б“ уколико Тужилаштво БиХ или Кристијан Шмит не реагују након што је Народна скупштина Српске усвојила Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ.
Из Амбасаде Руске Федерације наводе да за БиХ постоји само један план „три плус један“ – дијалог, компромис, договор.
„Обавезан предуслов је одсуство спољног утицаја“, истичу из Амбасаде Руске Федерације у БиХ.
Народна скупштина Републике Српске усвојила је пре два дана Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ након што се овај суд оглушио о захтев из Српске да повуче спорну одлуку о брисању члана 39 Правила о раду тог суда. Овим чланом је предвиђено одлагање седница Уставног суда БиХ ако не присуствује најмање један судија кога је изабрала Народна скупштина Српске.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=sbQVFOyKdBk&t=15s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Амбасада Русије: Изјаве из Сарајева о плану А и плану Б – наратив Запада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *