ПУСТИТЕ МИ ДЕТЕ, ОН НИЈЕ КРИВИЧНО ОДГОВОРАН! Срамна изјава мајке убице са Врачара: Држе га заточеног, нећу одустати од њега!

0
Врачару

Полиција и хитна помоћ окружиле основну школу Владимир Рибникар на Врачару где се десила пуцњава (Фото: Принтскрипт)

ПУСТИТЕ МИ ДЕТЕ, ОН НИЈЕ КРИВИЧНО ОДГОВОРАН! Срамна изјава мајке убице са Врачара: Држе га заточеног, нећу одустати од њега!

Прочитајте још:  Многи га зову хуља – Вучић: Није требало невакцинисане бесплатно да лечимо!!
Сурово је да причају да планирам да побегнем и сачувам се. Само хоћу ћерку да сачувам, рекла је Миљана Кецмановић особи од поверења.

Рекла сам им да нећу одустати од сина. Он није кривично одговоран и противзаконито га држе закључаног. Борила сам се свом снагом и упорно сам понављала да имам и друго дете, које никоме ништа није криво, а да ме они спутавају да јој помогнем. Сурово је да причају да планирам да побегнем и сачувам се. Само хоћу ћерку да сачувам. Камо среће да парама може штета да се надомести, свакоме бисмо платили колико год тражи. Све сам то поновила више пута. Видела сам разумевање у њиховим очима иако поступају супротно, испричала је Миљана Кецмановић, доцент Биолошког факултета у Београду, особи од поверења препричавајући ситуацију у којој се нашла када је последњи пут потписала сагласност за боравак сина Косте Кецмановића, дечака-монструма, у психијатријској установи.

Прочитајте још:  Вучић предложио нове мере после масовног убиства у школи
Миљана је одгуривала папир с наводима које је требало да потпише, па га опет узимала у руке и тако више пута, открива за Републику њој блиска особа.

– Рекла ми је да је о даљем поступању разговарала и са супругом Владимиром, који се налази у притвору због сумње да је омогућио сину да из сефа узме два пиштоља и муницију, коју је ставио у ранац и кренуо у крвави поход у своју школу на Врачару, те да га је обучавао да пуца. Казала ми је и да је Владимир сенка од човека који је био и да брине за његово здравље – препричава наш извор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зиђин ће опет копати код Београда, одмах после избора: Упозорење активиста
Мајка је пред надлежнима који званично одлучују о Костином даљем третману плакала, опирала се и тражила права за сина, наводећи да има само 13 година и да није кривично одговоран иако су јој објашњавали да је најбоље решење за њега, а и за све њих, да борави у установи где је окружен изузетним стручњацима, те да се мора посматрати у дужем временском периоду ради оцене његовог психичког стања и лечења имајући у виду злочин који је направио. Кецмановићева је, према наводима њој блиске особе, али и комшинице из зграде у којој је живела до масакра, стално под лековина за смирење и комуницира са свега неколико људи који саосећају с њом.

– Тражила је и стручну помоћ, психолошку јер је често скоро паралисана за егзистенцијално функционисање, а тек онда за борбу с проблемима који су је задесили – открила је комшиница.

СТАН ОБИЛАЗИ РОЂАК

Иначе, стан ове породице обилази њихов рођак, као и дадиља Косте и његове сестре. Та жена, иначе повучена по природи, врло је битна за истрагу масакра јер је више времена проводила са злочинцем него његови родитељи, који су првенствено били посвећени каријерама. Дадиља је приметила да се Коста понашао другачије у последње време, а истражним органима је казала да је мислила да је то саставни део одрастања и његово повлачење и затварање у собу приписивала пубертету, сазнаје Српски телеграф од извора блиског истрази.

Прочитајте још:  "ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА ЈЕ ТОМ ДЕТЕТУ БИЛА НЕОПХОДНА ПОМОЋ?" Мајка девојчице убијене у "Рибникару" обратила се родитељима дечака убице
После масакра улазна врата стана Кецмановића у центру Београда, на осам минута хода од школе “Владислав Рибникар”, у којој је дете-убица 3. маја, живота лишило деветоро деце и чувара и тешко повредило још петоро ученика и наставницу историје, револтирани тинејџери су исписали псовкама и претњама.

Недавно је неко прво изгребао те поруке, као и сличице с псећим шапицама, које су Коста и његова сестра залепили испод шпијунке, а после и префарбао врата скоро у црно, док су остала врата у згради светлобраон. На плочици на вратима и даље пише Кецмановић.

Комшија: Плашио бих се да сам у његовој близини

Прочитајте још:  Мајка и сестра починиоца масовног убиства у "Рибникару" покушале да оду из Србије
Станари зграде у којој живе Кецмановићи кажу да на врата њиховог стана гледају са страхом.

– Кад би се Коста нашао на слободи једног дана, плашио бих се да будем у његовој близини, а вероватно исто осећање имају и друге комшије, па чак и тој породици блиски пријатељи и родбина – казао је комшија са спрата испод Кецмановића.

Наш саговорник тврди да је врло упитно шта се дешавало иза затворених врата ове породице и да им сада после свега што је испливало није јасно много тога, те да би најбоље било да се Кецмановићи иселе из зграде која је због њих на лошем гласу и носи лошу енергију.

Имају милионе у заробљеним некретнинама

Виши суд у Београду пописао је имовину која је у власништву породице дечака-убице и привремено им је забранио да је продају или поклоне. Суд је, према сазнању београдских медија, утврдио да породица има у власништву укупно четири стана, гаражно место, део пословног простора и један аутомобил. У власништву доктора радиологије Владимира Кецмановића, оца дечака-убице, јесу један стан, део пословног простора и један аутомобил, док су на име његове мајке регистрована три стана и гаражно место, с тим да мајка део имовине дели с рођеним братом.

Прочитајте још:  Влада Србије: У ОШ „Владислав Рибникар“ није било вршњачког насиља према ученику К. К.
Да подсетимо, Костина мајка је, у договору с мужем, покушала да имовину пребаци на рођаке да би је продали и на тај начин обезбедили новац за живот ван Србије, коју је Миљана недавно покушала да напусти с ћерком.

Породице жртава очајне

Родитељи убијене и рањене деце траже од Кецмановића накнаду нематеријалне штете због смрти блиског лица, што је за Српски телеграф потврдио извор близак родитељима једне од убијених седмакиња.

– Људи су очајни потезима мајке и оца дечака-убице јер се нису удостојили да дођу код школе и кажу: “Пуцајте у нас, немамо куд”, него покушавају да спасу своју децу и паре, док су страдала изврсна деца у сваком смислу, неповратно изгубљена и читаве породице разорене – истакла је мајка једног ученика ОШ “Владислав Рибникар”

Република.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *