Зашто опозиција аболира НАТО за агресију на Србију

0
српска опозиција

српска опозиција

Зашто опозиција аболира НАТО за агресију на Србију.

Председница владе Ана Брнабић реаговала је током расправе у Скупштини Србије када је посланик Срђан Миливојевић из Демократске странке окривио председника Вучића за агресију коју је НАТО извршио 1999. године против Србије.

Прочитајте још:  Милови „гоничи“ поново у акцији: Живковић „напомиње“ Нововића да је Даница Црногорчевић оскрнавила химну Црне Горе!
Ово је десети пут у протеклих 40 дана да скупштинској седници, на којој се расправља о смени министра унутрашњих послова Братислава Гашића, присуствује и председница владе Ана Брнабић која је данас поновила да се расправа удаљава од теме и позвала грађане да се упитају зашто део опозиције аболира НАТО од одговорности за бомбардовање и агресију на Србију.

– Драги грађани Србије, сада је говорио један од организатора протеста против насиља Срђан Миливојевић. Ни једна једина реч о трагедији. Чули смо све – забава, смех, тапшање, кикотање, тога понајвише. О мерама – ништа. О трагедијама – ништа. О Братиславу Гашићу – ништа, каже човек ни име му нисам поменуо, он се тиме хвали. И то од организатора протеста. Ето колико им је стало, драги грађани Србије, ето колико им је стало до седнице коју су они сами тражили. То није чак ни политика, већ чисто политиканство. Ништа од истине, али чули смо страшне ствари – почела је премијерка.

Ако је Вучић крив за агресију на Србију, да ли је НАТО у праву

Прочитајте још:  Русија чува главницу својих снага за следећи рат
Брнабићева каже да је шокирана оптужбама на рачун председника Републике Александра Вучића које је изрекао Срђан Миливојевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Али да видимо шта јесмо чули. Чули смо да је за срушене мостове у НАТО бомбардовању, за најгору агресију у Републици Србији, за побијену децу у Алексинцу, Нишу – крив Александар Вучић. Он, који је тада био момак од 20 и нешто година. Није крив НАТО, није крива коалиција земаља које су се без дозволе и без икаквих консултација одлучиле на агресију над Србијом. Пошто је Александар Вучић крив, то значи да је НАТО био у праву, да је требало да изврши агресију на нашу земљу? Скандалозно – рекла је Брнабићева.

Опозиција се хвали да министра Гашића није ни споменула, а његова смена тема седнице

Прочитајте још:  Последице обарања хеликоптера ПМЕЗ
Током њеног излагање могло се чути константно добацивање народног посланика Александра Јовановића Ћуте, па се Брнабићева обратила и њему.

– Вама хвала што сте се удостојили да се појавите у Народној скупштини након три недеље. Питате ме о чему причам? Ваљда вам се не свиђа што не причам о теми дневног реда, али народни посланик Срђан Миливојевић није поменуо Братислава Гашића, који је тема. Поноси се тиме да му име није споменуо, сам је рекао. Он је показивао срушене мостове у НАТО агресији и рекао да је за то крив Александар Вучић. То је политика? То је оно што имате да понудите грађанима? На част вама и на част таквој борби против насиља – рекла је премијерка.

Звали председницу владе на седницу, па је оптужили што није у поплављеним подручјима

Прочитајте још:  Сиромашнима инфлација дупло већа од званичних 7,5 одсто
Председница владе се осврнула и на још један парадокс у деловању опозиција која је инсистирала да она присуствује седници, а потом су јој пребацили јер није у поплављеним подручјима.

– Миливојевић је рекао: „Камо среће да ви не седите овде већ да обилазите попљављена подручја.” Десети дан сам овде, на ваш захтев, седим све време, нисам напуштала седницу јер ви сматрате да је важније од тога да и ви и ја радимо наш посао, да се политички промовишете овде и да све време причамо о једним те истим сртварима. Ја бих волела да смо ово завршили ефикасно, јер је моја обавеза да седим овде док ви то желите, јер од вас зависи. И замислите да сам била у поплављеним подручијима, а да нисам дошла овде? Шта бисте ми рекли? Братислав Гашић пола дана није био овде, десет пута сте питали где је он. Какво епско лицемерје! Ја се заиста надам да ова седница има крај и да ћу се вратити, у пуном капацитету, да радим своје дневне обавезе за грађане Србије. О вашем поштовању грађана смо све чули и видели и нека они пресуде зашто аболирате НАТО агресију и читав НАТО – завршила је Брнабићева.

Д.Н./Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *