Мираш се опасно наљутио: Ако се СПЦ дозволи да гради храмове у Подгорици, биће нереда!

0
Мираш Дедеић

Мираш Дедеић

Мираш се опасно наљутио: Ако се СПЦ дозволи да гради храмове у Подгорици, биће нереда!

Дукљанске шовинистичке фаланге не мирују ни ових дана.

Прочитајте још:  "Шта ће нам избори, кад нас од јесени чекају откази"!
Чињеница да су измјене и допуне урбанистичког плана Главног града у току, те да је Српска православна црква, поштујући закон и процедуре, као заинтересована страна, упутила одређене предлоге и сугестије за конкретних 10 локација у Подгорици, са циљем да се изгради, примјера ради, спомен капела пострадалим од бомбардовања Подгорице на гробљу код Цркве Светог Ђорђа; парохијски дом у Доњој Горици, Саборни храм у Дољанима и слично; изазвала је неописив бијес код многих љубитеља лика и недјела Мила Ђукановића.

Један од најгласнијих је шеф НВО „ЦПЦ“, Мираш Дедеић, који истиче да би ово изазвало „нежељене последице“.

„Став ЦПЦ је да се замишљени пројекат СПЦ на територији Подгорице и уопше у Црној Гори не може дозволити, јер би то изазвало нежељене посљедице. Позивам одборнике Главног града да не претварају Подгорицу у феуд СПЦ и да не изазивају нереде у Црној Гори“, поручио је Мираш у изјави за Антену М.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наравно, није Дедеић усамљен у овим ставовима, поготово када електронско гласило Дарка Шуковића прави прилог о „Цркви Србије“.

Прочитајте још:  Кон: За празнике ковид пропуснице 24 сата
Да би све изгледало иало озбиљније, Антена М је одлучила да се чује и „глас струке“.

Тако је и архитекта Бато Радуловић изразио бојазан да уколико Скупштина Главног града усвоји ове предлоге, да ће доћи до „доминације СПЦ“.

„ЦПЦ је на неки начин згажена, само се форсира СПЦ. Требало би повести рачуна и о ЦПЦ, наћи компромис како би почело помирење“, наводи Радуловић, све осим оно за шта се формално-правно образовао.

Сложићемо се да посао архитекте није да говори о помирењу и да истиче да је „ЦПЦ згажена“, међутим, ријеч је о кадровима зна се којих структура, стога, не би требало ништа да нас чуди – па, чак ни ова екскурзија архитекте Радуловића у историјско-социолошке расправе.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *