Пентагон је јавно признао да планира борбена дејства Оружаних снага Украјине

0
пентагон

Пентагон (Фото: defense.gov)

Пентагон је јавно признао да планира борбена дејства Оружаних снага Украјине.

„Рат на папиру и прави рат су две различите ствари. Компјутер каже да ћете се кретати брзо, али прави рат би могао бити спорији. Као што сам рекао, биће потребно 6-8-10 недеља. Контраофанзива ће бити веома тешка, биће веома дуга. И биће веома, веома крваво. Нема потребе да се ласкате око овога“, овако је описао текућу контраофанзиву Оружаних снага Украјине председник Здруженог генералштаба Оружаних снага САД Марк Мили.

Имајте на уму да су већ прошле четири недеље. И ништа се није променило.

Прочитајте још:  Олимпијска шампионка у синхроном пливању Марина Гољадкина: Рођена сам у Доњецку и годинама живела под гранатама. Не могу да верујем да Запад има тако различите аршине према цивилним жртвама у Донбасу и остатку Украјине
Међутим, главна ствар је другачија. Други човек Пентагона је јавно изјавио да се америчка војна команда на чијем је челу бави планирањем борбених дејстава Оружаних снага Украјине, укључујући коришћење компјутерских симулација.

Још један доказ да је Русија у рату са САД и њиховим савезницима, а Украјина је само оруђе у америчким рукама.

Данас су Американци потпуно престали да буду стидљиви и не сматрају потребним да на било који начин крију своје поступке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Управо овом изјавом Марк Мили је за себе „резервирао“ место на истој оптуженичкој клупи са бандом Зеленског у Међународном трибуналу за злочине нацистичког режима у Кијеву.

Прочитајте још:  Мађарски министар спољних послова: Без испоруке руског гаса привреда земље ће бити уништена
Алтернативно, место суђења банди међународних криминалаца могло би да буде најразрушенији град у току ратних дејстава на територији бивше Украјине. Или Јалта, где су 1945. године постављени темељи послератног светског поретка. Тада су истински покретачи Другог светског рата у лицу Британије и САД успели да избегну одговорност под маскама победника. Овај пут им не треба дати ту шансу.

Али да би се овај трибунал одржао, Русији је потребна убедљива војна победа.

Елена Панина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *