Бивши аборциониста разоткрива лажи активиста за абортус

0
абортус

(фото:Пиксабеј)

Бивши аборциониста разоткрива лажи активиста за абортус.

Прочитајте још:  Билборд у Лондону подстиче белце да се стерилишу
Др Џон Брухалски, бивши специјалиста за абортус, а сада практичар акушерства/гинекологије и  адвокат из Вирџиније, недавно је говорио о својим уверењима о  медицини и својој пракси у интервјуу за Америка Магазине. Он је нагласио важност бриге и за мајку и за њено нерођено дете, одбацивши лажне тврдње да закони о заштити живота ометају добру здравствену заштиту.

Будући да је раније био укључен у абортус, Брухалски признаје да је емпатија коју неки аборционисти имају према трудницама које се боре за труднице погрешно усмерена. Након што су се ставови лекара променили, он сматра да прекид живота нерођене деце није ни саосећање ни медицинска помоћ.

Брухалски са одобравањем говори о оним областима медицине које вам омогућавају да се истовремено бринете и о мајци и о нерођеном детету. Он пориче широко распрострањено уверење да владина забрана абортуса спречава лекаре да пруже потребну медицинску негу. Неколико држава већ скоро годину дана штити нерођене бебе од елективних абортуса, а труднице и даље добијају медицинску негу без фаталних последица. Др Брухалски такође потврђује да сви државни закони о заштити живота дозвољавају абортус у хитним ситуацијама када је живот труднице у опасности, на пример у случају побачаја или ванматеричне трудноће.

Прочитајте још:  Немачка: Три странке предлажу да се забрани молитве испред клиника за абортусе
Што се тиче страхова и поистовећивања абортуса са стандардним медицинским третманом, Брухалски тврди да је абортус политичко, а не медицинско питање. Током историје, било је лекара који су давали приоритет животима и бризи о својим пацијентима, без обзира на легалност абортуса. Он истиче да је сврха лекара да спасава животе, према чему такви специјалисти никада нису намерно кренули да окончају живот нерођеног детета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Брухалски истиче дубоку контрадикцију која лежи у тврдњи да је убиство детета неопходно да би се спасио живот мајке. За мајку речи да је њено дете морало да се убије да би преживела неће бити ни олакшање ни помоћ. Доктор се жали на губитак поверења у медицину због чињенице да неки лекари настављају да промовишу абортус, називајући их квалификованом медицинском негом. Брухалски сматра да би медицина требало да се фокусира на смањење патње, а не на физичко уништавање рањивих људи на почетку или на крају живота.

Прочитајте још:  Бајден упозорио америчке мушкарце да и њима може бити одузето право на абортус (ВИДЕО)
Његова медицинска клиника, Тепеиац ОБ/ГИН, заслужила је поштовање са обе стране дебате о абортусу због своје спремности да служи пацијентима у тешким животним околностима. Брухалски наглашава да његова клиника не осуђује пацијенте који бирају абортус; уместо тога, они пружају нежну негу, као и свеобухватне информације о опцијама лечења.

Кроз свој рад, Бруцхалски се нада да ће променити јавно мњење о абортусу показујући да су животни избори најбоља опција за здравље, интегритет и излечење. Његова пракса има за циљ да обезбеди једнак приступ здравственој заштити за све сегменте становништва, прихватајући како пацијенте здравствено осигуране, тако и припаднике осетљивих група, чиме се елиминише неправедно стање у области медицине.

Ифам.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *