Захарова одговорила на питање новинара о Космету

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Захарова одговорила на питање новинара о Космету

Одговор званичног представника руског МИП-а М.В. Захарове на питање медија о заоштравању ситуације на Косову

Питање: Како бисте коментарисали изјаву председника Србије Александра Вучића о потреби одржавања седнице Савета безбедности УН посвећене заоштравању ситуације на Косову?

Прочитајте још:  Сарадња белоруских и српских компанија
Одговор: Алармирани смо због новог круга ескалације насиља у Српској аутономној покрајини Косово и Метохија. Ситуација измиче контроли, постоји непосредна претња опстанку српског народа на Косову.

Разлог је политика етничког чишћења, погрома, протеривања и терора над Србима коју воде косовске албанске “власти”. Све ово се дешава уз пуно саучешће САД и ЕУ, који не желе да извуку ултрарадикале у Приштини. Уместо тога, западне престонице траже нове начине да изврше притисак на Београд и српски народ, фабрикујући бесрамне оптужбе, укључујући и представнике Српске православне цркве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сматрамо да је иницијатива председника Србије благовремена и тражена. Делимо његову оцену тренутне кризне ситуације. Сваки корак ка решењу на Косову, дијалог заинтересованих страна мора да се води у оквиру међународног права, на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *