Београд да се ангажује на унапређењу односа са Алијансом

0
београду, српске, круга

Протести у Београду (Фото: Весна Веизовић)

Београд да се ангажује на унапређењу односа са Алијансом.

Јачање односа НАТО-а и Србије било би од користи и Алијанси, Србији, и целом региону па се од Београда очекује да се на конструктиван начин ангажује на њиховом унапређењу, закључили су данас лидери држава чланица на самиту у Вилњусу.

„Подржавамо Дијалог уз подршку ЕУ и друге напоре усмерене на нормализацију односа Београда и Приштине“, наводи се у саопштењу Алијансе од 90 тачака.

НАТО је позвао “Косово” и Србију да одмах деескалирају ситуацију на северу Косова, врате се дијалогу и конструктивно се ангажују у примени споразума о путу нормализације из Брисела и Охрида.

„Недавне ескалационе акције су неприхватљиве и осуђујемо насиље на северу Косова, као и ничим изазване нападе који су нанели озбиљне повреде војницима НАТО-а“, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наводи се да је повећано присуство трупа КФОР-а које предводи НАТО на Косову одговор на напетости и да ће све промене у ставу снага у КФОР-у остати засноване на условима, а не на календару.

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *