Куртијеви терористи се повлаче из општина на северу КиМ

0

Куртијеви терористи се повлаче из општина на северу КиМ.

Такозвана косовска полиција потврдила је да је почела постепено повлачење из општинских објеката на северу Косова и Метохије, како је и договорено на састанку потпредседника владе привремених приштинских институција Бесника Бисљимија и изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, преноси Репортери.
Заменик директора полиције за регион Север Ветон Ељшани казао је да је одлуку владе, Управа полиције прихватила чим ју је добила и она је упућена на терен на извршење.
“Одлука Владе Косова је почела да се спроводи”, рекао је Ељшани, преноси Косово онлајн.
Прочитајте још:  Модерност није слобода већ оруђе за манипулације масама
Влада привремених приштинских институција је дан након састанка Бисљимија и Лајчака изнела детаље о томе шта су тачно договорили, наводећи да је главни фокус састанка било стварање предуслова за пуну и безусловну примену Основног споразума од 27. фебруара и Охридског анекса од 18. марта.
Приштина је јуче саопштила да је спремна да допринесе деескалацији ситуације – што укључује тренутно смањење присуства полиције за 25 одсто у и око општинских зграда у четири општине на северу.
Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *