Линта: И даље без казне за убиства Срба у сребреничким и братуначким селима

0
линта

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Линта: И даље без казне за убиства Срба у сребреничким и братуначким селима.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта саопштио је данас да и даље нема казне за одговорне за страдање 69 Срба пре 31 годину у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони.

Прочитајте још:  Старобродске жртве не смију бити заборављене
Муслиманске снаге предвођене Насером Орићем су на Петровдан 1992 године починиле стравичне злочине у наведеним селима, подсетио је Линта у саопштењу.

„Важно је нагласити да су муслиманске снаге чиниле злочине на највеће православне празнике. За српске жртве у Сребреници, Братунцу и шире у Средњем Подрињу нема правде. Српске жртве су жртве дргуог реда и све док буде тако неће бити могуће да се успостави истинско поверење и да дође до помирења између Срба и Бошњака”, додао је Линта.

На подручју Сребренице и Братунца убијено је више од 1.000 Срба, а да нико досад није одговарао, подсећа Линта и додаје да Срби нису имали поверење у Хашки трибунал нити имају поверење у правосуђе БиХ из разлога јер није осуђен ниједан злочинац на бошњачкој страни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Јасно је ако би неко био осуђен за те злочине онда би се доказало да је у Поточарима сахрањено много војника који су починили злочине над Србима на подручју општина Сребреница и Братунац и шире у Средњем Подрињу. Бошњачки војници су страдали у српским селима јер су дошли да убијају и етнички очисте Србе са својих вјековних огњишта. Због тога морамо стално да говоримо о српским жртвама и да се боримо за истину и правду. Један од начина јесте да Србија оснује Меморијални центар српских жртава на простору бивше Југославије 1991-1999. године”, додаје Линта.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *