Језив говор члана Председништва БиХ Дениса Бећировића: „Срби су највеће зло, а центар тог зла је у Београду“!

3
бећировић

бећировић

Језив говор члана Председништва БиХ Дениса Бећировића: „Срби су највеће зло, а центар тог зла је у Београду“!

У говору од само десетак минута Бећировић је ко зна колико пута поменуо геноцид, уз позив на освету.

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић одржао је прекјуче у Поточарима, најблаже речено, језив говор. А почео га је ријечима да је „Сребреница једини геноцид у Европи након Другог свјетског рата“, а онда је за десетак и нешто мало више минута ријеч геноцид изговорио још најмање двадесетак пута.

Мржња на квадрат
У оквирима уз овај текст виђећете које су најзлослутније поруке безумника из Сарајева, а овде поменимо само да је за све лоше, рекло би се и у свијету, а не само овде, оптужио Србе, уз позив да сви стану под један барјак и обрачунају се с нашим народом.

У неколико наврата ударио је на Додика, али је било потпуно јасно да му је главна мета Александра Вучић, између осталог, и зато што је упро прстом у Београд као „расадник зла“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Даме и господо, опасност од понављања геноцида над Бошњацима није отклоњена, идеологије, политике, медији, великодржавни центри моћи, великодржавне претензије и други фактори који су довели до геноцида над Бошњацима поново су присутни и поново пријете. Нападнут је мировни процес и у току је покушај и разарање државе БиХ. Све демократске и патриотске снаге морају се заједно окупити под заставом БиХ. Разједињеност због функција и комадић власти може водити у много веће невоље. Политичке свађе и пропали обрасци политичког ђеловања нису савезници државе БиХ – рекао је Бећировић.

Прочитајте још:  Још једно у низу: Ликовање Изетбеговића над ударом на српску светињу
Он је Србе и српску политику назвао идеологијом зла. Онда је почео да хвали удружење Мајке Сребренице, предлажући да им се додели Нобелова награда за мир.

Коментаришући Бећировићеве поруке, аналитичар Бранко Радун каже да су оне на ивици објаве рата.

– Такве поруке стижу редовно из Сарајева, било да је то од Бакира Изетбеговића, Дениса Бећировића, неког новинара… Све то су ратнохушкачке поруке. Када је ријеч о Сребреници и о томе да је све везано за тај догађај политика зла и геноцид, тај наратив је прихваћен и у добром дијелу западних земаља, а све то има за крајњи циљ једно: да се уништи Република Српска.

Само један пут
Адвокат Иван Симић сматра да је главни циљ оваквих порука управо убирање политичких поена, али је питање, каже, колико и народ то више жели да слуша:

– Да би опстали на политичкој сцени, поједини политичари који нису у могућности да осмисле своју идеју користе већ постојеће наративе и шаљу поруке које ни на који начин не доприносе миру и стабилности. Управо такве поруке стигле су сада из БиХ, а политичари овакве скупове, очигледно, користе за сопствену промоцију. Готово да никада не можемо чути поруке које би допринеле побољшању односа. Све ово води само ка једном, а то су нестабилност и евентуални будући сукоб.

Још неке од ужасних порука Бећировића

* у току је покушај и разарање државе БиХ. Све демократске и патриотске снаге морају се заједно окупити под заставом БиХ

* Култура сјећања је једини излазак из спирале насиља и зла и једини начин да излијечимо друштво од болести и мржње. Зато је избор једноставан. Или култура сећања или понављање зла

* Зашто се не санкционишу они који негирају геноцид? Зашто поједини представници међународне заједнице поново иду путем попуштања политикама које су судски осуђене као удружени злочиначки подухвати?

* Да ли поново бирамо политичаре који јавно говоре и раде на релативизацији злочиначког пројекта „велике Србије“

* Даме и господо, опасност од понављања геноцида над Бошњацима није отклоњена, идеологије, политике, медији, великодржавни центри моћи, великодржавне претензије и други фактори који су довели до геноцида над Бошњацима поново су присутни и поново пријете

* Поставио девет питања и на њих одговорио, а сва до једног односе се на деведесете године и наводно понављање свега што се тада догађало

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Језив говор члана Председништва БиХ Дениса Бећировића: „Срби су највеће зло, а центар тог зла је у Београду“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *