Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Захарова: Вучић је у праву!

Председник Украјине Владимир Зеленски не би требало да брине због тога што Украјину не примају у НАТО, него зато што више нема државу, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за телевизију „Русија 24“.

Прочитајте још:  Збуњене "патриоте" Русије
Она се осврнула на изјаву председника Србије Александра Вучића који је саветовао Зеленском да се не узнемирава због тога што не постоји конкретан план за улазак Украјине у НАТО и додао да Запад спрема за Украјину „велике и дивне ствари за крај године“.

„По мом мишљењу, он је у праву да би Зеленски, вероватно, најмање требало да се брине по питању тога што Украјину не примају у НАТО. Он има много других, важнијих разлога за узнемиреност – нема више државу, нема људе, нема индустрију, нема производњу, нема политичке странке, цивилно друштво, нема никаквих слобода“, прокоментарисала је Захарова.

С тим у вези она је подсетила на ограничења употребе руског језика у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„На милионе књига је спаљено, исто као што је био случај у Трећем рајху – никако другачије, него баш исто тако. За сваку реч човека могу везати на улици и одвести у некакве казамате. Људе терају на фронт, везују за стубове, поливају фарбом, туку – то су разлози за праву узнемиреност“, додала је Захарова.

Прочитајте још:  Конфронтација са Тексасом: Пентагон се плаши војних радикала
Како је истакла, Зеленском је било важно да сада уђе у НАТО како би сачувао границе, јер приликом уласка у Алијансу све чланице би требало да признају земљу у оквиру њених граница, преноси Спутник.

„Међутим, за читав низ чланица НАТО та прича није затворена, напротив – то питање је отворено, првенствено за Пољску“, оценила је Захарова.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *