Без реакције Шмита и МЗ на Насерове јавне претње: На Дрини је све почело, ту ће се и завршити

0

Насер Орић

У Незуку је синоћ одржана прослава 28. година од пробоја 28. дивизије тзв. Армије БиХ и том приликом обратио се и Насер Орић лично, који је на крају говора рекао `На Дрини је све почело, на Дрини ће све и завршити. Ми Подрињци смо рођени или да умремо или да побиједимо, ако Бог да побиједићемо`, навео је Којић.

Којић је констатовао да је Орић на овај начин поново запријетио оружаним сукобима и новим крвопролићем, а застрашујуће је да су у првом реду сједили потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић и замјеник начелника општине Сребреница Хамдија Фејзић.

Обојица са одушевљењем аплаудирају овим изговореним пријетњама, што је, свакако, за осуду. Тражимо од надлежних да их санкционишу – поручио је Којић.

Он је додао да обојица примају плату уз буџета Републике Српске, а подржавају идеју о новим сукобима и аплаудирају Орићу.

– Ако Орић мисли да ће причом о својој невиности ућуткати многе, поручујемо му да ћемо причати сваким даном колики је он монструм. У Хагу је оптужен, али знамо да је све учињено да оптужба не буде потпуна како би га лакше ослободили, такође знамо да суд није желио ни позвати два, можда, кључна свједока новинаре Вашингтон поста Џона Помфрета и Торонто стара Бил Шилера, док је на Суду БиХ представа од суђења текла тако да је он врло отворено пријетио и тужиоцу Јањићу. Знамо и да су многи промијенили исказе због пријетњи и уцјена које је Орић са својим сателитима извршио над свједоцима, док су многи и одустали од свједочења – напоменуо је Којић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Фудбалске репрезентације Руске Федерације и БиХ спремају се за пријатељски меч, упркос интригама Украјине

Којић је подсјетио да је скоро и оптужени командант 5. корпуса Атиф Дудаковић упућивао пријетње ратом, што јасно говори да муслимани не желе мир, константно звецкају оружјем и пријете, на шта би Суд и Тужилаштво морали да реагују, а МУП Републике Српске да подигне безбједност на највиши могући ниво.

– Орићу и његовим сљедбеницима поручујемо да не желимо рат, али исто тако му поручујемо да нећемо дозволити да нас кољу као ’92 и ’93 године. Знамо са ким имамо посла и те његове пријетње нас неће уплашити нити ућуткати. Говорићемо док смо живи истину, а истина њега боли јер се боји робије. Он је кукавица, што је доказао и када је побјегао из Сребренице, оставивши свој народ, а сада се представља као неки херој – нагласио је Којић.

Којић је истакао да није херој онај који хуманитарну помоћ продаје свом народу.

– Знамо да је много зла нанио свом народу у ратним годинама – закључио је Којић.

(Срна)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *